18 vil lete etter mer olje

Foto: (Scanpix)

18 små og store oljeselskaper har søkt om å få delta i den 18. konsesjonsrunden på norsk sokkel. Oljeminister Einar Steensnæs er godt fornøyd.

15.03.04 14:28

18. runde er den mest omfattende konsesjonsrunden gjennom tidene på norsk sokkel. Til sammen 95 blokker eller deler av blokker er lyst ut.

Likevel er interessen for 18. runde begrenset i noen miljøer. Oljekjempene BP og ConocoPhilips er blant dem som ikke har søkt nye oppgaver denne gangen.

Oljeminister Einar Steensnæs påpeker at bare 13 selskaper søkte om å få delta i 17 konsesjonsrunde, og han er derfor godt fornøyd med interessen.

- Jeg er meget godt fornøyd med interessen selskapene viser for umodne områder i Norskehavet og Nordsjøen. Selskapene har gjennom sine søknader fulgt opp regjeringens brede utlysning og dermed lagt forholdene til rette for en omfattende utforskning av umodne områder på norsk kontinentalsokkel, sier han.

Hele ti av de 18 som nå har søkt, deltok ikke i den 17. konsesjonsrunden.

- Dette er en spennende utvikling og understreker regjeringens ønske om et bredt aktørbilde på norsk kontinentalsokkel, fortsetter Einar Steensnæs.

Følgende 18 selskaper har søkt om utvinningstillatelse denne gangen: Amerada Hess, BG, ChevronTexaco, DNO, DONG, ENI, ExxonMobil, Gas de France, Idemitsu, Marathon, Norsk Hydro, Paladin, Pertra, Revus, RWE-DEA, Shell, Statoil og Total.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag