*Nettavisen* Økonomi.

19 utvinningstillatelser tildelt

Foto: (Scanpix)

Olje- og energidepartementet ga mandag 13 selskaper tilbud om totalt 19 utvinningstillatelser i Nordsjøen og på Haltenbanken.

Selskapene vil få tilbud om deltakerandeler i til sammen 39 blokker eller deler av blokker, opplyser departementet i en pressemelding.

Dette er første gang departementet gir tilbud om utvinningstillatelser gjennom en ny ordning som ble innført i mai. En fast, årlig tildeling av forhåndsdefinerte områder erstatter de såkalte Nordsjøtildelingene.

- Riktig ordning
Olje- og energiminister Einar Steensnæs (KrF) er meget godt fornøyd med interessen for konsesjonsrunden.

- Interessen viser at det var riktig å innføre ordningen med tildeling i forhåndsdefinerte områder (TFO). Det er en spennende blanding av etablerte selskaper og nye aktører som får tilbud om deltakerandeler i utvinningstillatelser i TFO 2003, sier han til NTB

Steensnæs påpeker at det skal arbeides raskt fram mot en eventuell utbygging i utvinningstillatelsene.

- Areal som ikke blir aktivt utforsket og brakt fram mot en beslutning om utbygging, skal tilbakeleveres og gjøres tilgjengelig for andre selskaper i fremtidige konsesjonsrunder, sier Steensnæs.

Fornøyde selskap
Norsk Hydro og Statoil ble tilbudt henholdsvis seks og fire operatørskap og begge selskapene er fornøyde med tildelingen.

- Vi har nå et godt grunnlag for å drive en helhetlig kartlegging av ressursene i Oseberg-området, sier Lars Christian Alsvik, Hydros leder for Leting og Utvikling Norge.

Direktør Tor Fjæran for Leting i Undersøkelse og produksjon i Statoil mener dessuten at den nye ordningen gir Statoil større grad av forutsigbarhet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.