Gå til sidens hovedinnhold

2,2 milliarder sms-meldinger

17 prosent av norske husstander er uten fasttelefon. Samtidig har vi flere mobilabonnement enn innbyggere, og sender sms som aldri før.

Statistikken for første halvår er klar fra Post –og Teletilsynet. Det viser at fasttelefon virkelig er på tilbakegang i Norge. 17 prosent er nå uten fasttelefon.

I forhold til første halvår 2004 er det en nedgang i 18 prosent i bruken av fasttelefon. Bedrifter har større tilbakegang enn privatmarkedet.

Mer mobil
Derimot er mobilbruken økende. Vi har nå 4.810.704 mobilabonnement. Dette er fire prosent mer enn totalt antall innbyggere, og er en fremgang på 10 prosent sammenlignet med første halvår 2004.

Vi sendte i årets seks første måneder 2.177 millioner sms-meldinger. Dette er en fremgang på utrolige 28 prosent sammenlignet med året før. Og fremgangen på mms-meldinger er enda større på hele 331 prosent, men antallet er betydelig lavere: Vi sendte bare 88 millioner av disse. Prisforskjellen er åpenbart årsaken.

Veldig mye penger
Teleseslskapene har en beregnet inntekt på mobiltelefoni, eksklusiv terminering og roaming, på 6.559 millioner kroner.

Inkludert disse utgiftene snakker vi om en omsetning på et halvt år på trolig langt over 7 milliarder kroner. Dette er for øvrig en inntektsøkning på 7 prosent sammenlignet med forrige periode.

Stadig flere får bredbånd
Også bredbåndsutbredelsen blir langt bedre. Det er nå registrert 835.695 bredbåndsabonnement i Norge. Av disse er 746.903 registrert på private. Dette er en fremgang på hele 60 prosent sammenlignet med situasjonen for et år siden.

Bredbåndsmarkedet hadde en omsetning på 1,761 milliarder første halvår. Dette er en fremgang på 44 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken