Det var 300.000 flere passasjerer som fløy med Norwegian i juli enn måneden før, viser de ferske tallene fra Norwegian.

Det er det høyeste antallet siden før pandemien. Sammenlignet med fjoråret som var preget av restriksjoner grunnet pandemien, var det en økning på 1,5 millioner passasjerer.

– Dette har vært en god sommer for Norwegian. Vi hadde den høyeste fyllingsgraden på mange år i juli, og vi gjennomførte tett på samtlige flyvninger til tross for mange og store utfordringer for flytrafikken i Europa, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian i pressemeldingen.

– Jeg er mektig imponert over mine kolleger og deres engasjement for kundene. Det har vært helt avgjørende for at vi har kunnet levere så gode resultater i sommer.

Advarer etter sommerferien: – Kan by på en skikkelig bakrus

Stiger på børs

Norwegian klarte å fylle opp flyene med 94,5 prosent passasjerer i juli. Dette er den såkalte fyllingsgraden. På forhånd ventet DNB Markets at dette tallet ville ligge på 93 prosent.

På Oslo Børs stiger Norwegian-aksjen 4,2 prosent etter trafikktallene, og er på andreplass over dagens mest omsatte aksje.

Punktligheten, som er et mål på antall avganger som skjer innen 15 minutter etter oppsatt tid, var på 62,2 prosent. I den streikepregede måneden juni, lå punktligheten på 70 prosent.

Juli var også måneden Norwegians største konkurrent SAS var rammet av streik. I tillegg førte bemanningsproblemer til store problemer på flere europeiske flyplasser som følge av oppsigelser under pandemien.

Juni påvirket av streik

I juni var det 1,9 millioner som fløy med flyselskapet. Før dagens ferske tall var forrige måned den beste siden før pandemien.

Samme måned ble det fremforhandlet ny tariffavtale mellom Norwegian og Norwegian Pilot Union og den norske kabinforeningen, mens forhandlingene mellom NHO Luftfart og Norsk Flytekniker Organisasjon endte med streik og lockout. Streiken varte i ti dager før regjeringen gikk til tvungen lønnsnemnd.

SAS har gjeld på over 55 milliarder kroner

Widerøe tjente på SAS-streik

Onsdag la Widerøe frem sine passasjertall. For flyselskapet førte SAS-streiken til mellom 15 og 20 millioner kroner ekstra i kassen.

Sammenlignet med fjoråret hadde Widerøe en økning på 40 prosent. Dette kan ses i sammenheng med restriksjonene under pandemien.

Widerøe klarte å fylle opp flyene med 87 prosent passasjerer. Det er den såkalte kabinfaktoren.

Widerøe tjente stort på SAS-streiken

Flere samarbeid

Norwegian inngikk i juli samarbeid med både Widerøe og Norse Atlantic Airways. Disse samarbeidsavtalene innebærer billettsamarbeid.

– Vi er svært fornøyde med at våre sommerruter har truffet markedet. Det gir mersmak. Den beste nyheten for våre kunder er likevel intensjonsavtalen om billettsamarbeid med Norwegian, som vi signerte i juli. Avtalen skal sikre sømløs reise i kombinasjon med Norwegian og Widerøe, og er et tilbud vi vet våre kunder har etterspurt over lang tid, sa konsernsjef i Widerøe Stein Nilsen i en pressemelding tirsdag.