*Nettavisen* Økonomi.

20-åringer best på mobil

20-åringene både ringer, bruker innholdstjenester og sender meldinger langt oftere enn andre aldersgrupper.

- Dagens mobilbrukere i 20-årene er den første generasjonen som er vokst opp med mobilen. Derfor er det ikke overraskende at de leder an hva mobilbruk angår, sier Christian Hoel, segmentsjef i NetCom.

Superbrukere
Ifølge mobiloperatøren ringer mobilkunder i denne aldersgruppen hele 150 prosent mer enn en gjennomsnittskunde. Aldersgruppen sender også 125 prosent flere tekstmeldinger enn snittet.

- Denne aldersgruppen er den eneste som virkelig kan sies å omfavne alle aspekter ved mobiltelefoni, fra samtaler og meldinger til nettsurfing og sjekking. Du kan godt kalle folk i alderen 20 til 30 år for «mobilsuperbrukere», sier Hoel.

Mindre chat
Undersøkelsen antyder at folk i 20-årene er mer nytteorientert i sin bruk av mobiltelefonen. 91 prosent av deltakerne over 20 år svarte at de ofte bruker mobilen til å lage avtaler, mot 74 prosent av de under 18.

Og mens nesten hver tredje person over 20 år ofte bruker nummersøketjenester, er det knapt én av fire under 18 som gjør det samme. Til gjengjeld ligger de yngste foran i å bruke mobilen til å stemme på Idol på TV2 og chatte på tv-programmer som Svisj og Mess-TV.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag