Danmarks desidert største bank, som i Norge eier tidligere Fokus Bank, tilbyr nå de ansatte en frivillig sluttpakke. 2000 medarbeidere får tilbudet i et konsern som har 22.000 ansatte på verdensbasis, 11.000 i Danmark.

- Som et ledd i vår plan for å bli en bedre bank, har vi behov for at redusere omkostningene, så vi blant annet kan investere markant i å bli en enda mer digital, enkel og effektiv bank, sier personaldirektør Anne Knøs i Danske Bank til Dansk TV2.

Les også: Danske Bank - mindre attraktivt å låne ut i Norge

Banken har allerede innført et ansettelsesstopp. Den vil nå forsøke å redusere staben ytterligere ved å tilby ansatte ved hovedkvarteret og en rekke stabsfunksjoner gjennom en frivillig avgang.

Det fremkommer ikke at det går mot kutt i antall ansatte i den norske virksomheten, Danske Bank Norge. Pressetalsmann Øystein A. Schmidt i Danske Bank opplyser til Nettavisen Økonomi mandag ettermiddag at svtalen om frivillige sluttpakker i Danmark kun er gjort med fagforeningene for vår hovedorganisasjon der.

Inntil videre vil ikke denne nyheten berøre den norske virksomheten. Schmidt tilføyer imidlertid at Danske Bank er en sammenknyttet nordisk bank. Generelt kan justeringer gjort i én del av banken få følger for andre avdelinger på sikt.

Les også: Stygg børssmell for DNB - hvitvaskingsnklage koster aksjonærene 1,3 milliarder

Hvitvasking

Danmarks største bank sliter med en hvitvaskingsskandale, som førte til at den norske konsernsjefen Thomas Borgen i fjor gikk på dagen.

Borgen risikerer fortsatt søksmål etter at en internasjonal gruppe som representerer flere milliarder kroner har stevnet banken for 1,5 milliarder kroner. Danske Bank har tilbakevist søksmålet.

Men søksmålet har blant annet ført til at Danske Bank de minst tilfredse kundene. Før jul viste en analyse at mer enn hver tredje kunde i banken ville bort, ifølge analysebyrået Voxmeter. Kundelojaliteten har vært sterkt fallende, og halvparten av danskene vil i dag ikke velge Danske Bank ved et bankbytte.