*Nettavisen* Økonomi.

200.000 kroner i lønnsforskjell

For siviløkonomer i privat og offentlig sektor med 13 års erfaring, er det over 200.000 kroner i lønnsforskjell. Dette til tross for at siviløkonomene i det offentlige for tredje år på rad har større prosentvis lønnsvekst enn i det private.

- Vi må tilbake til 1999 før vi kan se at de private hadde høyere lønnsvekst enn siviløkonomene i det offentlige, sier administrerende direktør Jon H. Stordrange i Norske Siviløkonomers Forening (NSF) til Dagens Næringsliv.

I løpet av de siste fire årene har lønnen for siviløkonomer i det offentlige steget med 31 prosent, mot 15 prosent i det private næringsliv.

I 2003 har de offentlig ansatte hatt en lønnsvekst på 6 prosent, mens de privatansatte har fått fire prosent mer lønn.

Men det er likevel langt igjen før lønnen til de to gruppene kan sammenliknes. NSFs lønnsstatistikk viser at siviløkonomer med 13 års erfaring har nesten 40 prosent i lønnsforskjell mellom statilige og private ansatte.

Lønnen skiller med over 200.000 kroner, men Stordrange mener det likevel er grunn til å være positiv. I 1999 tjente statsansatte siviløkonomer 64 prosent av det privat ansatte gjorde, i 2003 var dette forspranget redusert til 77 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.