*Nettavisen* Økonomi.

243 Røkke-millioner forduftet

Foto: Scanpix

Et krav på 243 millioner kroner mot Kjell Inge Røkke personlig er forsvunnet fra regnskapene til Røkke-selskapet TRG. Nå truer Folketrygdfondet med søksmål.

05.12.03 08:57

I fjorårsregnskapet for Røkke-selskapet TRG (Europe) B.V. er det oppgitt at selskapet har 243 millioner utestående hos eneaksjonær Kjell Inge Røkke. Nå er kravet forsvunnet fra TRGs regnskaper, skriver Dagens Næringsliv.

Forsvinningsnummeret ble oppdaget da den Marbella-baserte nordmannen Per-Espen Skippervold krevde arrest i kravet 13. oktober i år. Røkkes advokat Arne Tjaum i BA-HR opplyste da at kravet ikke lenger lå i TRG.

Tjaum ville imidlertid ikke opplyse hva som hadde skjedd med kravet. Folketrygdfondet, som hevder å ha 300 millioner kroner til gode hos Aker RGI etter at selskapet ble tatt av børs i 1999, er opprørt. Nå truer fondets advokat Helge M. Svarva med erstatningssøksmål mot Kjell Inge Røkke og de øvrige styremedlemmene i TRG..

-Fra vår side kan vi ikke se noen legitim grunn til at TRG (Europe) B.V. ikke vil opplyse hvor fordringen på Kjell Inge Røkke er transportert, sier han til DN.

Svarva frykter at de 243 forduftede millionene kan ha svekket posisjonen til de tidligere småaksjonærene i Aker RGI. Tingretten mener at småaksjonærene har 400 millioner kroner til gode hos Røkke etter tvangsutløsningen for fire år siden, men beløpet er ikke utbetalt fordi dommen er anket til lagmannsretten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.