*Nettavisen* Økonomi.

26-åringen fengsles

Foto: (Facebook)

Christian Fredrik Aarnes er nå varetektsfengslet.

26.08.11 12:32

OSLO TINGRETT (NA24): Den 26 år gamle aksjeinvestoren Christian Fredrik Aarnes erkjenner ikke straffskyld, opplyser mannens advokat Christian C. Flemmen Johansen.

26-åringen har imidlertid samtykket til varetektsfengsling.

- Aarnes samtykker til 14 dagers varetekt. Han ønsker å gi politiet anledning til å etterforske saken, men erkjenner ikke straffeskyld, opplyser Flemmen Johansen til NA24

Den nå svindelsiktede aksjetraderen ble avhørt både tirsdag og onsdag, etter at politiet pågrep mannen tirsdag. På bakgrunn av disse forhørene ble det onsdag ettermiddag klart at den 26-årige mannen ville bli fremstilt for varetekt.

Ellevill handel uten penger
NA24 skrev onsdag at Christian Fredrik Aarnes kjøpte aksjer for 100 millioner uten egenkapital. Nå er den 26-årige mannen siktet for svindel, etter store tap på aksjehandelen.

Aarnes tilhører den innerste i kretsen blant de unge, rike på Oslos vestkant. Han har vokst opp med, og er venner med, arvingene til blant andre Tvenge-, Røkke- og Sundt-familiene.

Det høytflyvende livet, med dyre biler og dyre leiligheter, har nå fått en bråstopp. En rekke meglerhus har tapt store penger på Aarnes, og tirsdag gikk altså politiet til aksjon.

Tapt millioner
Problemene rundt Aarnes kom opp til overflaten da meglerhuset Neonet meldte om tap på 4,7 millioner kroner. Meglerhuset meldte samtidig at de hadde tatt sikkerhet i mannens verdier.

Neonet er ikke alene.

Ifølge Finansavisen skal nederlandske Amstel Securities ha tapt 30 millioner kroner på svindelen, men også DnB Nor Markets og Argo Securities, nåvæende Sparebank 1 Markets, har tapt store beløp på investorens herjinger.

- Han har hatt et enormt behov for å være vellykket. Jeg har opplevd at det har vært et stor gap mellom ambisjonene hans og realitetene, sa en person som kjenner Aarnes godt, til NA24.

Ifølge Finansavisen skal den svindelsiktede ha vært eksponert i finansmarkedet for én milliard kroner.

Signaturjuks
Pengene til handelen skal Aarnes ha fått ved å forfalske regnskap.

Revisor Claus Haavardsholm i FH Revisjon har slått alarm da revisorens signatur skal ha blitt klippet og limt fra tidligere årsregnskap.

Også høyesterettsadvokat Hallvard Austlid hevder hans underskrift er forfalsket i forbindelse med svindelen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.