Robyn Fenty, best kjent som Rihanna, har gitt ut åtte studioalbum, vært med på utallige artistsamarbeid og hatt en rekke monsterhits. Men musikken står for bare en brøkdel av millionene i hennes milliardformue.

Rihanna lanserte kosmetikk-selskapet Fenty Beauty i 2017, med en ambisjon om å «nå alle kvinner». Dette og flere andre virksomheter har gjort henne til klodens rikeste kvinnelige artist, og i underholdningsbransjen totalt har hun kun Oprah Winfrey foran seg på rikinglista, melder business-magasinet Forbes.

Les også: «Bloggerne»-Martine tok med kameraene til gynekologen – hylles av lege

Kosmetikk og undertøy

Forbes anslår hennes samlede verdier til 1,7 milliarder dollar, 15,1 milliarder kroner.

Av formuen kommer anslagsvis 1,4 milliarder dollar fra kosmetikk-selskapet Fenty Beauty, som hun eier halvparten av. Rihanna har også en stor eierandel i en undertøysprodusent, Savage x Fenty, som har en estimert verdi på 270 millioner dollar, i tillegg til betydelige inntekter som listetoppende artist og skuespiller.

Les også: Rihanna er gravid

Barbados-fødte Robyn Fenty/Rihanna har også en brukbar følgermasse i sosiale medier, med 101 millioner følgere på Instagram og 102,5 millioner på Twitter.

Kjøpt opp av verdens tredje rikeste

Fenty Beauty er et joint venture-selskap der den andre halvparten eies av det franske luksusmerke-selskapet LVMH, eid av Bernard Arnault, som akkurat nå er nummer tre på listen over verdens rikeste, med kun Elon Musk og Jeff Bezos foran seg.

Les også: Spotify tar grep etter Neil Youngs musikk ble fjernet: - Vi har en plikt til å gjøre mer

Kosmetikklinjen, som kommer i 50 ulike fargetoner og er spesielt rettet mot å nå også kvinner med mørk hudfarge, ble en umiddelbar suksess ved lanseringen i 2018. Porduktene selges utelukkende på nett og gjennom butikkjeden Sephora, som også er eid av LVMH. Fenty Beauty skal ha hatt en omsetning på over 550 millioner dollar allerede i lanseringsåret, og slår med det knockout på andre kjendis-kosemetikk-produkter som Kylie Jenners Kylie Cosmetics, Kim Kardashian Wests KKW Beauty og Jessica Albas Honest Co, melder Forbes.