Onsdag morgen la Komplett fram kvartalsrapporten for juli til september.

Komplett Group selger elektronikk på nett i Norge, Sverige og Danmark, og i Norge driver de nettbutikken Komplett.no.

I tredje kvartal økte Komplett driftsinntektene med nesten 15 prosent (14,8 prosent) sammenlignet med samme periode i fjor, til 2,7 milliarder kroner. Justert driftsresultat endte på 83 millioner kroner, tilsvarende en vekst på 33 prosent, drevet av økt topplinje kombinert med en skalerbar infrastruktur, melder Komplett.

Til sammenligning økte driftsinntektene med 31,4 prosent i samme kvartal i fjor, til 2,36 milliarder kroner.

- Fremgangen er et resultat av et sterkt markedsgrunnlag understøttet av en økende andel netthandel kombinert med godt kommersielt håndverk i Komplett, sier administrerende direktør Lars Olav Olaussen i børsmeldingen.

- Sikrer varetilgang

- I lys av de pågående begrensingene i forsyningskjeden er vi spesielt glade for at vi lyktes med å øke topplinjen med 15 prosent fra et år til et annet. Dette er resultatet av målrettet innsats for å sikre varetilgang og tidsriktige leveranser, og det viser at vi er en attraktiv partner for våre viktigste leverandører, påpeker han.

Koronapandemien har nemlig ført til redusert varetilgang innen enkelte kategorier, og tidligere i høst varslet Virke-direktør Harald Jachwitz Andersen at det kan bli færre varer på salg under Black Week og Black Friday - noen av årets største handelsdager.

Elektronikk er en av disse kategoriene.

Linda Firveld hos den norske importøren Eye Networks sa til Nettavisen i sommer at stadig mer avanserte produkter krever stadig mer avansert elektronikk. Derfor må produksjonen økes betraktelig.

- Etterspørselen etter databrikker har økt med omtrent 30 prosent det siste året, mens produksjonen har falt med omtrent like mye. Det skaper et veldig stort tomrom, sier COO Linda Firveld i Eye Networks til Nettavisen.

Les også: Kraftig advarsel om de neste årene: - Dette er en perfekt storm

- Skalerbar forretningsmodell

Den brede veksten resulterte i en forbedring på 33 prosent i justert driftsresultat, tilsvarende en forbedring i driftsresultatmargin fra 2,6 prosent til 3,1 prosent.

Olaussen trekker fram at god kostnadskontroll og sterk vekst i salgsvolum ga fortsatt bedring i kostnadsandelen. I tredje kvartal landet driftskostnadene på 9,7 prosent av omsetningen, en nedgang på 0,9 prosentpoeng fra samme periode i 2020, noe som bidrar til å ytterligere styrke vår kostnadsledende posisjon.

- Dette viser fordelene ved vår skalerbare forretningsmodell, sier Olaussen.

Få restriksjoner

B2C-segmentet (bedrift til kunde) økte inntektene med ni prosent i et marked med begrensede eller få restriksjoner i fysiske butikker, drevet av bedre markedskampanjer spesielt i Norge og Sverige, skriver Komplett i rapporten.

I motsetning til andre kvartal, hadde nemlig samfunnet åpnet mer opp i tredje kvartal - og lettet på koronarestriksjonene. Likevel fortsatte netthandelen å utvikle seg positivt - i alle fall for Komplett.

Selskapet fremhever at de hadde god fremgang på alle forretningsområder på toppen av sterke sammenlikningstall fra i fjor i tredje kvartal.

Komplett har i år 25-årsjubileum, opplyser Olaussen under presentasjonen av kvartalstallene.