*Nettavisen* Økonomi.

350.000 får ikke TV 2-tilgang

350.000 Viasat-kunder får ikke se profilerte programmer som "24" , "Friends" eller "Hotel Cæsar" uten ekstra antenne etter at Canal Digital sikret seg fortsatt enerett til å distribuere TV 2.

21.10.03 20:00

TV-selskapet Viasat har minst 350.000 kunder i Norge, og 670.000 kunder på det nordiske fjernsynsmarkedet. Disse får fremdeles ikke tilgang til TV 2 uten en ekstra antenne, eller ekstra kabelavtaler.

Canal Digital sikrer på sin side om lag 300.000 kunder fortsatt tilgang til TV 2, trolig ved å betale i dyre dommer.

Hvor mye hver kunde er "verdt" vil verken Canal Digital eller TV 2 kommentere, men trolig dreier det seg betydelige summer.

- Kommersiell vurdering

- Jeg ønsker ikke å kommentere enkeltsummer i avtalen, men de vilkår vi har oppnådd, viser at TV 2 er en viktig kanal, sier TV 2s konserndirektør Kjetil Nilsen til TV 2 Nettavisen.

<i>Viasats kunder får i dag ikke inn TV 2 i sine programpakker. Er ikke dette attraktive seere?<i>

- Det var en kommersiell vurdering, hvor valget falt på Canal Digital, sier Nilsen.

Dyrekjøpt enerett

Tidligere TV 2-sjef Arne A. Jensen mener avtalen dreier seg om betydelige summer, men vil ikke spekulere nærmere på beløpet som Canal Digital har betalt.

- Det er store verdier involvert i å holde på den type distribusjon. Det viser at TV 2 er svært viktig som lokkemiddel for å gjøre Canal Digital attraktiv, sier Jensen til TV 2 Nettavisen.

Viasats kunder må nøye seg med TV 3.

- Vi er veldig glad for at vi har kommet frem til en avtale som gir grunnlag for et godt samarbeid videre. Vi betaler noe mer enn vi gjorde tidligere, men detaljene i avtalen kan jeg ikke kommentere nærmere, sier informasjonssjef i Canal Digital, Ingerid Schiefloe, til TV 2 Nettavisen.

Må godkjennes

Avtalen skal nå til ESA for godkjenning. ESA reagerte tidligere på at Canal Digital hadde enerett på distribusjon av TV 2. Schiefloe sier hun ikke vil ta ESAs beslutning på forskudd.

- Det skal man aldri gjøre. ESA kom med pålegg om at det skulle føres reelle forhandlinger med både Canal Digital og Viasat, og har da også skjedd, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.