*Nettavisen* Økonomi.

42.000 arbeidsledige

Ytterligere 1000 personer har blitt arbeidsledige siste måneden, viser NAV-tall.

02.10.08 12:13

Nye tall NAV legger fram i dag viser at hele tusen flere personer er registrert arbeidsløse i løpet av september.

LES OGSÅ: Nedgangen vil ramme bredt
LES OGSÅ: Nå sparkes nordmenn

- Arbeidsløsheten øker særlig blant bygg- og anleggsarbeidere, men også blant industriarbeidere ser vi nå en liten økning, sier velferdsdirektør Tor Saglie i en pressemelding i dag.

Saglie legger likevel til at antallet er lavere enn på samme tid i fjor.

LES OGSÅ: Regjeringen forberedt på økt ledighet

Ved utgangen av september var det registrert 42 000 helt arbeidsløse hos NAV. Dette er en nedgang på 3 prosent sammenlignet med september i fjor, og svarer til 1,7 prosent av arbeidsstyrken.

Bygg og anlegg hardest rammet
Det er nå 30 prosent flere arbeidsløse i bygg og anleggsbransjen enn på samme tid i fjor, viser tallene NAV legger fram. Arbeidsløsheten har økt mest blant vei- og anleggsarbeidere, snekkere og tømmere og andre bygningsarbeidere.

LES OGSÅ:Millioner jobber kan forsvinne

Selv om arbeidsløsheten innen bygg og anlegg øker, er den fremdeles på et lavt nivå med en arbeidsløshetsprosent på 1,9. Også innen industriarbeid og innen jordbruk, skogbruk og fiske viser tallene nå en økning i arbeidsløshet sammenlignet med september i fjor, legger NAV fram i en pressemelding.

Arbeidsløsheten går mest ned innen undervisning og lærere/lærer, med en nedgang på henholdsvis 29 og 19 prosent. Blant lærere er ingeniør og IKT-fag klart lavest, alle med en arbeidsløshet på 0,6 prosent.

I yrkesgruppene barne- og ungdomsarbeid og reiseliv og transport er arbeidsløshet høyest med 2,4 prosent.

Ny tjeneste:
Nettavisen kutter boliglånet ditt (gratis)

Færre ledige stillinger
I løpet av September ble det registrert 16 prosent færre stillinger enn på samme tid i fjor. Nedgangen viser seg i de fleste yrkesgruppen, men er sterkest innen industriarbeid og bygg og anlegg.

I løpet av September ble det lyst ut 34 prosent færre ledige industristillinger sammenlignet med samme måned i fjor, mens det innen bygg og anlegg var en nedgang på 30 prosent.

Store sprik i fylkene
Sammenlignet med samme periode i fjor har arbeidsløsheten økt i flere fylker. Størst økning er i Nord-Trøndelag og Finnmark.

Arbeidsledigheten er lavest i Rogaland og Sogn- og Fjordane med kun én prosent, og har gått mest ned i Nordland med 13 prosent og Buskerud med 11 prosent.

Les flere økonominyheter på Nettavisen Økonomi

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag