*Nettavisen* Økonomi.

50 mill. mindre i Rosenborg

For første gang på 18 år er Rosenborg uten europacup-spill. Dermed reduseres omsetningen med 50 millioner.

23.02.06 10:33

Mens inntektene gikk opp, falt lønnsomheten i Rosenborg-konsernet i fjor. Men til tross for den sportslige nedturen, omsatte trøndernes stolthet for nesten fire millioner mer enn i 2004.

Utgiftene økte imidlertid med vel 7,5 millioner, og reduserte overskuddet fra 6,4 millioner i 2004 til 1,7 millioner i fjor.

Skal gå i pluss
- Det er som forventet og ikke noe spesielt overraskende. Med Champions League burde vi kanskje hatt et bedre resultat, men det koster også å være med å konkurrere i Europa. Å ha en så stor og bred spillerstall gir oss et kostnadsnivå som er mye høyere enn i andre norske klubber, sier Rosenborg-direktør Nils Skutle til TV 2 Nettavisen.

De to siste årene har Rosenborg-konsernet omsatt for 209,2 og 205,6 millioner kroner. For 2006 lyder budsjettet, ifølge Skutle, på vel 160 millioner. Årsaken er at klubben for første gang siden 1988 ikke er kvalifisert for spill i Europa.

- På årsmøtet neste mandag legger vi frem et budsjett som viser et lite plussresultat før avskrivninger av spillerkontrakter. Vi opplever økning i inntektene fra tippeligaspill, og en del kostnadskutt kommer automatisk fordi bonusene for Champions League-spill forsvinner, forteller Skutle.

Økt sportslig satsing
Ambisjonsnivået er uansett urokkelig:

- Det er det samme som alltid - vi skal være best i Norge, og styret besluttet i fjor å øke den sportslige satsingen med mellom 5 og 7 millioner denne sesongen, sier Rosenborg-direktøren.

Tross det sportslige fallet fikk klubben en reell økning i sponsor- og reklameinntektene på 15 prosent i fjor. Dessuten satt trønderne publikumsrekord i den hjemlige serien og reduserte lønningene i konsernet fra 91,2 til 82 millioner.

Direktør Skutle kan også trøste seg med at pengebingen er massiv. Ved årsskiftet hadde Rosenborg-konsernet 287,5 millioner i egenkapital (50,6 av disse millionene tilhører minoritetsaksjonærer i Lerkendal Stadion as). Konsernet sitter på eiendeler for mer enn en halv milliard, og har 243 millioner i gjeld. Spillerkontraktene er verdsatt til beskjedne 22,5 millioner.

- Av våre eiendeler utgjør spillerkontraktene bare 4-5 prosent. Resten er cash og eiendom. Og de siste årene har vi flyttet mer og mer fra banken og over til eiendom, sier RBK-direktør Nils Skutle.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag