*Nettavisen* Økonomi.

500 kan få sparken i Coca-Cola

Foto: GOH CHAI HIN (Scanpix)

Alle ansatte i Norge innkalt til allmøte.

09.02.12 21:32

Alle ansatte i Coca-Cola Enterprises Norge AS på Lørenskog innkalt til allmøte i dag. De får dårlige nyheter, skriver Romerikes Blad.

Mellom 400 og 500 ansatte vil få beskjed om at de er overflødige. I dag har Coca-Cola Enterprises AS til sammen rundt 1.100 ansatte i Norge.

- De første oppsigelsene vil skje i oktober 2012, og Coca-Cola har allerede iverksatt et omfattende omstillingsprogram i samarbeid med en profesjonell ekstern aktør, skriver Stein Rømmerud, konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt, Coca-Cola Enterprises Norge og Sverige, i en pressemelding.

Coca-Cola opplyser at de berørte medarbeiderne vil få tilbud om individuell hjelp til å komme over i ny jobb.

- Vår målsetting er å tilrettelegge for at de berørte får best mulig støtte gjennom hele restruktureringen, sier han.

Ansatte på allmøte
Årsaken til nedbemanningen skyldes at selskapet nå skal erstatte dagens gjenbruksflasker med moderne gjenvinningsflasker.

Produksjonsendringene vil gi kraftige kutt i staben.

Da rb.no var i kontakt med kommunikasjonsdirektør Stein Rømmerud tidligere torsdag, ønsket han ikke å kommentere saken.

- Kan du bekrefte at det handler om strukturelle endringer i produksjonen?

- Nei, det kan jeg ikke.

- Kan du avkrefte det?

- Nei, det kan jeg heller ikke. Poenget er at vi skal orientere internt før vi orienterer eksternt, svarer han.

Alle de ansatte i selskapet er kalt inn til allmøte i Lørenskog klokka 13.30. Der vil de få beskjed om at mellom 400 og 500 årsverk blir overtallige mellom oktober 2012 og mai 2013.

Gjenvinningsflaskene dyrere
Det er fra før kjent at drikkegiganten har ønsket seg en mulighet for å kunne velge å bruke gjenvinningsflasker i stedet for gjenbruksflasker til sine drikkeprodukter.

Problemet har vært at gjenvinningsflaskene har en avgift som gjør det mer kostbart å bruke dem enn tradisjonelle gjenbruksflasker.

Samtidig vil en overgang til gjenvinningsflasker bety redusert bemanningsbehov fordi man ikke lenger trenger folk til returbehandling av flasker. Også i sjåførkorpset kan antall ansatte reduseres hvis man velger å overlate distribusjonen til kundene.

Nedbemanningen starter til sommeren
Restruktureringen vil starte sommeren 2012 og de nye produksjonslinjene og distribusjonsmodellen er forventet å være operative i løpet av mars 2013, ifølge pressemeldingen.

Coca-Cola Enterprise Norge skal investerer i nytt produksjonsutstyr ved sitt anlegg på Lørenskog for å erstatte dagens gjenbruksflasker med moderne gjenvinningsflasker.

Dette muliggjør en overgang fra dagens direkte egendistribusjon til dagligvarekjedenes grossistdistribusjon.

- Det er flere årsaker til denne betydelige investeringen. For det første har vi en sterk tro på vekstpotensialet for den norske virksomheten. For det andre ønsker vi å styrke vår langsiktige virksomhet her i Norge ved å tilby nye og innovative produkter i fremtiden. For det tredje har vi muligheten til å forbedre vår kundeservicemodell. Ved å gå over fra gjenbruksflasker til gjenvinnbare flasker og gå over til grossistdistribusjon, tilpasser vi oss forventningene fra kunder, forbrukere og våre egne mål for bærekraftig utvikling, sier Rømmerud.

Gjenbruksflaskene ble lansert for 20 år siden. Nå mener selskapet at restruktureringen gjør det mulig for å fornye produktporteføljen.

- Beslutningen øker forbrukerens valgfrihet, samtidig som den sikrer langsiktig norsk produksjon og norske arbeidsplasser for fremtiden, sier Rømmerud.

Nytt anlegg i Fet
Ifølge Coca-Cola legger de nye flaskene grunnlaget for Norges første gjenvinningsanlegg for plastflasker

De nye flaskene støtter det eksisterende pantesystemet som opereres av Norsk Resirk.

Norsk Resirk skal bygge nytt produksjonsanlegg på Fetsund som skal være i drift sommeren 2013.

- Her kan det være mulig å bygge gjenvinningsanlegget vegg i vegg, noe som er rasjonelt og miljøvennlig, sier administrerende direktør Kjell Olav Maldum, administrerende direktør i Norsk Resirk.

Les flere nyheter hos: Romerikes Blad

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag