Gå til sidens hovedinnhold

500 mill. i lomma på Fredriksen

John Fredriksen kan innkassere en halv milliard kroner, når det danske rederiet Maersk nå kjøper nederlandske P&O Nedlloyd for 20 milliarder kroner.

Fredriksen eier rundt fem prosent av Nedlloyd, og får utbetalt rundt en milliard kroner for sine aksjer i shippingselskapet.

Han betalte i sin tid rundt 500 millioner for aksjene, og kan dermed bokføre en gevinst på 500 millioner kroner, som følge av oppkjøpet.

Samlet gevinst - 750 mill.
Denne gevinsten kommer i tillegg til det Fredriksen allerede har realisert i Nedlloyd.

Ved årsskiftet eide John Fredriksen rundt 10 prosent av Nedlloyd, men har i løpet av våren solgt seg ned. Det har skjedd til i overkant av 40 euro per aksje. Fredriksen har en kostpris på mellom 25 og 30 euro per aksje, og han har dermed innkassert rundt 250 millioner kroner i gevinst i løpet av våren.

Til sammen har Fredriksen en samlet gevinst på sin investering i Nedlloyd på rundt 750 millioner kroner.

En grei investering
John Fredriksens nærmeste medarbeider Tor Olav Trøim sier til TV 2 Nettavisen at den norske rederen vil akseptere budet.

- Nå du få et tilbud som ligger 40 prosent over de siste dagers børskurs, ligger det i kortene at man slår til, sier Trøim.

Selv om han ikke går god for spesifikke regnestykker, bekrefter Trøim hovedtrekkene i beregningene som er gjort rundt Fredriksens gevinst i Nedlloyd.

- Det har vært en grei investering, er hans korte kommentar.

Får cash
Da samtalene mellom Maersk og Nedlloyd ble kjent i går, gikk spekulasjonene på at de to selskapene ville fusjonere. Nå viser det seg at det blir et rent oppkjøp, hvor Maersk betaler 57 euro per Nedlloyd-aksje. Oppgjøret skjer i kontanter.

Tor Olav Trøim berømmer ledelsen i Nedlloyd for den foreslåtte transaksjonen.

- Ledelsen har gjort en god jobb for aksjonærene, sier Trøim.

Det danske rederiet Maersk kjøper sin nederlandske konkurrent Nedlloyd for 2,3 milliarder euro, eller rundt 20 milliarder kroner. Dette er godt nytt for reder John Fredriksen, som sitter som en av de største aksjonærene i Nedlloyd.

Kjøpet gir Fredriksen en gevinst på rundt en halv milliard kroner.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken