Gå til sidens hovedinnhold

6.600 kroner til hver Steigen-abonnent

Abonnentene som ble rammet av det seks dagers lange strømbruddet får utbetalt 6,600 kroner i kompensasjon av Nord-Salten Kraftlag.

- Vi har selvsagt ingen problemer med å utbetale de kompensasjoner som er pålagt etter forskriften, og hver ordinære abonnent vil få utbetalt 6.600 kroner, sier E-verksjef i Nord-Salten Kraftlag, Asbjørn Hansen, til TV 2 hjelper deg.

I tillegg kommer fritidsboliger som ble rammet, men hytteeierne kan ikke kreve enn det som forventes innbetalt i nettleie per år.

- For fritidsboliger er også reglene greie, men problemet er at det er om lag 2.000 målepunkter i Steigen. Alt fra uthus, naust, til et enkelt strømuttak til en elektrisk sag for eksempel og i slike tilfeller er det ikke enkelt å tolke forskriften i forhold til kompensasjoner, fortsetter Hansen.

Norges vassdrags- og energidirektorat kan bistå kraftselskapet med få klarhet i hvordan forskriften skal tolkes i slike tilfeller

- Hvis det foreligger usikkerhet om hvem som har krav på kompensasjon kan selskapet ta dette opp med oss i NVE, så skal vi gjøre de nødvendige avklaringer på dette sier seksjonssjef Tore Langset i NVE

E-verksjefen i Nord-Salten Kraftlag oppfordrer samtidig alle som har fått ødelagt frysere eller andre elektriske apparater under strømbruddet til straks å kontakte sitt forsikringsselskap.

Reklame

Nå får du hotellrom, frokost og middag for kun 795 kroner