*Nettavisen* Økonomi.

6 tegn på at jobben knekker deg

Foto: Shutterstock (Shutterstock)

Her er faresignalene du må kjenne til.

GÅ TIL NETTAVISEN JOBB:

Våkner du opp flere ganger i løpet av natten eller føler du at du alltid ligger etter på jobben? Kjenner man ikke til kroppens advarselssignaler, eller gjør noe med, kan det bety trøbbel.

Computer Sweden har listet opp tegnene du må kjenne til.

Du stiller urealistiske høye krav
Prøver du hele tiden å prestere det maksimale, under enhver situasjon, kan det utvikle seg i feil retning. Man skal gjøre en god jobb, men er du alltid på maksimal kraft, vil du etter hvert begynne å stille urealistiske krav til deg selv. Det kan dermed bli både tungt og stressende å leve opp til dine egne og andres forventninger.

Prøv heller å være realistisk ovenfor deg selv, og på hva sjefen din forventer. Få overblikk over hva arbeidsoppgavene dine er. Har du en uklar jobbeskrivelse, kan dette føre til stress.

Arbeidet følger deg hele dagen
Sett en grense for når arbeidsdagen er slutt, og følg denne grensen. Når arbeidsdagen er slutt, er den slutt. Det er viktig å forsøke å slappe av innimellom øktene. Har du fri, da skal du ikke arbeide.

Les mer: Derfor blir du stresset


Du multitasker for å øke effektiviteten
Gjør man flere ting på en gang, er tanken som oftest at dette gjør deg enda mer effektiv. Ofte, men ikke alltid kan dette også være tilfellet. Uansett vil stresset øke.

Sett isteden selv din dagsorden, og ikke la andre styre og planlegge livet ditt.

Du begynner å blande sammen ting
Når hukommelsen begynner å surre, og du begynner å blande sammen avtaler, møter og arbeidsoppgaver må du ta en alvorsprat med deg selv. Slikt øker stressfaktoren betraktelig. Ikke minst kan det være et tegn på at du allerede er for stresset.

Skriv opp en liste over dagens gjøremål når du kommer på jobb, og huk dem av etter hvert som de blir løst. Dette gir både mindre stress, og ikke minst avlastes hukommelsen.

Mer fra Nettavisen Jobb:

Drømmestedet for deg uten jobb

- 200.000 vil bli arbeidsledige

Slik får du ny jobb

Du føler at du alltid ligger etter
Det er få ting som gir mer stress enn å føle at man ikke får tid til det man har planlagt. Blir dette en vedvarende følelse, er det farlig. Både for helsen og for selvfølelsen.

Prøv å prioritere mellom arbeidsoppgavene, og gjør oppgavene ferdig før du går i gang med en ny.

Du sliter med søvnen
Hvis man ikke sover så lenge som kroppen har behov for, eller du våkner opp flere ganger i løpet av natten, er det et tegn på at noe er galt.

Grubler du over mange ting, kan det være smart å skrive dem ned på en blokk, før du sovner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag