Gå til sidens hovedinnhold

650 millioner i inntekt

Norske ansatte i de to meglerhusene ABG Sundal Collier og Enskilda Securities har hentet ut oppunder 650 millioner kroner i godgjørelser de siste tre årene.

En betydelig del av det voldsomme beløpet er hentet ut som kapitalinntekt, som «bare» skattlegges med 28 prosent. Det skriver Dagens Næringsliv.

Gjennom å etablere såkalte indre selskaper har toppene i de to meglerhusene kunne betale ut godtgjørelse som utbytte i steden for lønn. Men nå kikker skattemyndighetene nærmere på denne løsningen.

Ifølge skattemyndighetene er det ikke samsvar mellom de enorme beløpene som er betalt ut i utbytte, og det som eierne av de indre selskapene har betalt inn i aksjekapital. Dermed ønsker myndighetene å omgjøre utbetalingene fra kapitalinntekter til lønnsinntekter.

Dersom skatteetaten når frem med sine krav, vil de 38 deltakerne i de indre selskapene få en skattesmell på flere titalls millioner kroner. Toppsjefene i ABG Sundal Collier og Enskilda ønsket i går ikke å kommentere opplysningene overfor Dagens Næringsliv.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken