*Nettavisen* Økonomi.

67.000 venter fortsatt på dagpenger

Oslo 20190228. Illustrasjonsbilder: En mann utenfor med et NAV skilt. Modellklarert

I alt 438.000 personer har søkt dagpenger under koronakrisen, og de fleste søkte i mars og april. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

Permitterte ble lovet dagpenger innen slutten av juli.

18.08.20 07:11

Selv om de ble lovet dagpenger innen slutten av juli, er det fortsatt 67.000 som ikke fått behandlet dagpengesøknadene sine.

I alt 438.000 personer har søkt dagpenger under koronakrisen, og de fleste søkte i mars og april. Fordi mange søkte om dagpenger på kort tid, tar det lang tid for Nav å behandles disse søknadene, skriver Klassekampen.

«Alle søknader må behandles manuelt, regelverket er komplekst, og endringer måtte iverksettes i IT-systemene våre før saksbehandlingen kunne starte», skriver Ellen Christensen, direktør for Arbeid og ytelser i Nav, i en epost til avisen.

Arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) sa i vår at alle dagpengene skulle være utbetalt innen slutten av juli, men fortsatt venter mange på utbetalingen.

Nav bruker også lengre tid på dagpengesøknader fra polske arbeidsinnvandrere enn andre permitterte ansatte for øvrig, viser en undersøkelse utført for Fellesforbundet i juni.

Kun 32 prosent av de polske medlemmene hadde fått penger fra Nav, mens tallet for de øvrige medlemmene var på 85 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.