(SIDE2): Kaffefilter brukes naturlig nok til å brygge kaffe, men med litt kreativitet så får dette papiret fort flere bruksområder.

1) Skjermpusser

Neste gang du skal pusse brillene eller du skal rengjøre skjermen på PC eller TV så bruk et kaffefilter! Dette er ifølge Huffington Post ypperlig til å bruke for å få en ren skjerm uten at det etterlaper striper. Kaffefilteret kan også brukes til rengjøre andre blanke overflater som for eksempel speil og glassbord.

2) Smørepapir

Et annet tips fra samme nettside er å bruke kaffefilter til å smøre langpanner og ildfaste former med smør eller olje. Bruker du vanlig tørkepapir kan du nemlig risikere at det fester seg papir sammen med smøret eller oljen, men det slipper du visstnok hvis du i stedet bruker et kaffefilter.

3) Deksel

Sliter du med at det spruter i mikrobølgeovnen når du skal varme noe? Legg et kaffefilter over små boller og bokser for å hindre at det spurter matrester utover hele mikrobølgeovnen.

4) Beskytter

Legg kaffefiltere mellom tallerkener fra det fineste selskapsservice for å hindre riper og skader. Det samme trikser gjelder hvis du stabler flere teflonpanner eller kjeler oppå hverandre.

5) Suger opp fett og klin

Er du redd for at du eller ungene skal søle, men har ingen serviett? Kaffefilter er et like godt alternativ når du for eksempel skal spise pizza eller hamburger med hendene eller når du nyter en iskrem.

6) Barnevennlig servering

Skal du servere snacks og godteri til små barn, men er redd for at de skal knuse de fineste porselensbollene dine? Server godteriet i kaffefilteret, tipser dette nettstedet.

7) Skopuss

Kaffefilter er faktisk ypperlig å bruke når du skal pusse sko. Ta på en liten klatt med skopuss og bruk kaffefilteret til å påføre dette på skoene.

Har du flere tips? Legg igjen din kommentar i feltet under: