*Nettavisen* Økonomi.

7.000 nordmenn blir kastet ut av svensker

Foto: (Scanpix)

Svensk bank kaster ut nordmenn med mindre enn én million på konto.

21.04.13 21:32

Har du mindre enn 1 millioner kroner å sette på konto bør du ikke velge den svenske banken SEB. Banken har nå sendt ut kontooppsigelser til 7.000 nordmenn med «småpenger» på kontoen.

Banken avslutter kundeforholdet fordi de 7.000 kundene har mindre enn 1 millioner kroner på konto.

– Vi vil bruke alle krefter inn mot kunder med minst 25 millioner kroner i plasserbar formue, sier SEB Norges administrerende direktør William Paus til Dagens Næringsliv (DN) fredag ifølge NTB:

I en e-post til sine norske kunder tilbyr banken en kostnadsfri avslutning av kontoen og hjelp til overførsel til andre banker, samtidig som den setter renten på kontoer med under 1 million kroner ned til 0,01 prosent og innfører et kontoholdsgebyr.

Paus innrømmer overfor avisen at formuleringene i eposten var noe uheldige og forklarer beslutningen med at SEB vil gå over til å være en ren investeringsbank.

I Norge har banken rundt 7.000 kunder med 14.000 kontoer der innskuddet er på under 1 million kroner. Nå vil banken, som i Sverige er tredje størst, rette virksomheten i Norge inn mot landets 500 rikeste personer. (NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.