NEW YORK (Nettavisen): Krigen i Ukraina har ført til en brutal nedtur for aksjemarkedet, men nå snakkes det om at bunnen allerede har vært nådd.

Det er en 90 prosent sannsynlighet for at aksjemarkedet allerede har nådd sin bunn i 2022. Det hevder den globale analytikeren Tom Lee i Fundstrat, melder CNBC.

Potensiell oppside på 24 prosent

Han mener det er en 90 prosent sannsynlighet for at aksjemarkedet nådde bunnen den 24. februar i år da Vladimir Putin startet sitt angrep på Ukraina.

Les også: Sextrend har eksplodert: Nå drives den frem av helt ekstreme boligpriser

Lee skriver i et notat at så lenge den amerikanske økonomien greier å unngå en resesjon i år, så kan S&P 500 øke til 5100 poeng i løpet av året.

Les også: Skyter rakettfart på børsen

S&P 500-indeksen består av over 500 amerikanske virksomheter fra et bredt utsnitt av alle industrier, og på mandag lå S&P 500 på rundt 4561 poeng.

Les også: Børsen startet uka ned

Om Lees spådom slår til, representerer det en potensiell oppside for S&P 500 på 13 prosent fra i dag av, eller rundt 24 prosent om man tar utgangspunkt i 24. februar i år, da S&P 500 lå på 4,114 poeng.

Lee trekker blant annet frem ​​det viktige 200-dagers glidende gjennomsnitt i sin analyse.

Les også: Spår helt astronomiske priser: - Dere må advare forbrukerne

- Ser positivt ut

Utfordringene står likevel i kø i USA, med stadig økende inflasjon, blant annet på grunn av den pågående krigen i Ukraina, og stadig økende renter.

Les også: Kommer med elleville Russland-påstander om USA-president Joe Biden

Den globale rådgiveren i Fundstrat utelukker ikke at S&P 500 kan gå ytterligere ned i år, men sier at utsiktene for året, ser bra ut.

- Det er en sone med ustabilitet over de neste tre til fire månedene, men utsiktene fremover de neste 6 til 12 måneder er positive, skriver Lee.

Les også: - Alt vi hører om nå er Ukraina, men her i USA er det noe annet ekte amerikanere bryr seg om

For å kunne utnytte den potensielle oppturen fremover, anbefaler Lee at investorer holder seg til amerikanske aksjer, fordi de er «det beste huset i et dårlig nabolag», skriver CNBC.

- USA har fortsatt de beste selskapene og er det mest likvide markedet, skriver Lee i sin analyse.

Mandag endte S&P 500 opp 0,84 prosent, mens Nasdaq endte opp hele 1,9 prosent. Dow Jones endte opp 0,3 prosent.

Twitter endte opp hele 27,1 prosent på mandag etter at et Elon Musk-kjøp satte rakettfart på aksjen børsen.