*Nettavisen* Økonomi.

9000 klare til streik

Over 12 timer etter at fristen gikk ut, er det fortsatt uavklart om det blir streik for over 9000 kommuneansatte. Barnehager, skoler og parkeringsvakter kan bli rammet.

27.05.04 12:55

Meklingsmann Dag Nafstad har lagt fram et økonomisk opplegg som partene nå vurderer.

Kommuneoppgjøret ble i natt satt på vent inntil løsningen forelå i statsoppgjøret. Den kom klokken 8 torsdag morgen, men klokken 13 sitter altså partene i kommuneoppgjøret ennå i forhandlinger.

Kommuneoppgjøret vil nyte godt av avklaringen om sykelønn som kom fram i statsoppgjøret. Men det er flere forhold som skiller de to oppgjørene fra hverandre.

Lærernes lønnssystem er det største problemet, og det påvirkes ikke av løsningen i staten. For første gang forhandler lærerne med Kommunenes Sentralforbund (KS), etter tidligere å ha vært en del av statsoppgjøret. KS ønsker å få lærerne over på et kommunalt lønnssystem med større lokale variasjoner, mens Utdanningsforbundet vil beholde systemet med sentralt fastsatte lønnstrinn og ansiennitetstillegg.

Ifølge NTB er det ikke lagt fram noen offisiell skisse til helhetlig løsning, men meklingsmannen har presentert det han kaller et økonomisk opplegg som partene vurderer.

De fire organisasjonene som forhandler med Kommunenes Sentralforbund er Utdanningsgruppenes Hovedorganisasjon, YS, LO og Akademikerne.

De fire forbundene har til sammen meldt plassfratredelse for over 9000 medlemmer. Skoler, barnehager og parkeringsvakter er blant de som vil bli berørt av en eventuell streik.

Her ser du hvem som blir berørt av en streik blant de kommunalt ansatte

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.