Gå til sidens hovedinnhold

94 kr Norge rundt

Norwegian vil kapre flere passasjerer, og lokker nå med flyreiser til 94 kroner på alle strekningene i Norge. Rett etter at billigbillettene ble lagt ut for salg, brøt bookingsystemet sammen.

De rimelige flyreisene ble lagt ut for salg mandag morgen, og ikke lenge etter ble belastningen på nettsidene til lavprisselskapet for stor.

- Vi hadde brudd som følge av stor pågang, men systemene er i orden nå, sier daglig leder i Norwegian, Bjørn Kjos, til TV 2 Nettavisen.

40.000 billetter

Norwegian har samlet lagt ut 40.000 billigbilletter hvor passasjerene kun skal betale skatter og avgifter. Hensikten er å la flere få prøve ut produktet, sier Kjos.

- Vi legger billettene ut på flighter som vi vet historisk sett har lavt belegg. Hvorfor skal vi fly med tomme seter, spør Kjos.

Samtidig fører pågangen til at omsetningen øker på billetter med andre og høyere priser.

Ugunstige tidspunkter

- Dette er først og fremst ment på ferie- og fritid og folk som kan innrette seg etter ugunstige tidspunkter. Det er naturlig nok lite billetter som er lagt ut i rushtiden. Marginalkostnaden for å frakte en passasjer er minimal, og de aller fleste som kjøper billig vil handle en retur, og da passer kanskje med de billigste billettene, sier Kjos.

Billettene ligger ute for salg fram til fredag, mens reiseperioden er spredt utover 800 avganger fram til utgangen av februar.

Reklame

Nå kan du teste HBO Nordic, Viaplay og Paramount+ gratis