Se hele podkasten Stavrum & Eikeland her:

USA har satt abortsaken på agendaen igjen da de tidligere i sommer valgte å sette til side Roe vs. Wade-kjennelsen, som siden 1973 har sikret kvinner en landsdekkende rett til å ta abort.

– Mistillit til kvinner satt i system

I Norge er det i dag lov med selvbestemt abort frem til uke 12 av svangerskapet. Etter det kan kvinner søke en abortnemnd som avgjør om abort kan gjennomføres.

– Abortnemndene er mistillit til kvinner satt i system, sier SU-leder Synnøve Snyen:

Snyen reagerer på hetsen som blir rettet mot kvinner som tar abort sent i svangerskapet er grotesk.

– Å kalle kvinner barnemordere er enormt provoserende.

Resten av debatten kan du høre i Stavrum & Eikeland øverst i artikkelen eller der du hører podkast.

Som opptakt til ungdomspartilederdebatten under Arendalsuka i august, inviteres lederne for ungdomspartiene til duell hos Nettavisen-podkasten Stavrum & Eikeland.

Først ute er leder av Unge Sentrum Simen Bondevik i duell med Synnøve Snyen, leder i Sosialistisk Ungdom.

– Høyre/venstre-aksen i norske politikk er utdatert

Forskjellen mellom høyre- og venstresiden i norsk politikk er det mange som mener at blir mindre og mindre. Det er mange som leker med tanken om at Høyre og Arbeiderpartiet bør stifte regjering sammen. Partiene selv, er ikke enige i det.

Simen Bondevik mener imidlertid at forskjellene er visket ut.

– Høyre/venstre-aksen i norske politikk er utdatert, sier Bondevik.

Hos Stavrum & Eikeland duellerer de to, i tillegg til abort, i temas som Nato, EU og asylpolitikk. En av dem har også fått bot for sivil ulydighet. Hvem og hva, hører du i podkasten.

Nettavisen gir deg ungdomslederdebatten

Det er Nettavisen Norsk debatt og Amedia som står ansvarlig for Ungdomspartilederdebatten under Arendalsuka i august. Debatten holdes dagen før den «vanlige» partilederdebatten, og blir sendt fra hovedscenen på Kulturhuset.

Hør flere episoder av Stavrum & Eikeland på Spotify eller Apple Podcasts.

Gjester har vært tidligere statsminister i Danmark, Helle Thorning-Schmidt, tidligere statsminister Erna Solberg (H), Ap-leder og nåværende statsminister Jonas Gahr Støre, NRKs Fredrik Solvang, influenser Linnea Myhre, friidrettspappa Gjert Ingebrigtsen, finanstopp Knut Brundtland, skipsreder Herbjørn Hansson, samt investorer som Jens Ulltveit-Moe, Jan Petter Sissener, Kristian Adolfsen, Johan H. Andresen, Reynir Indahl, politiker-nestor Gudmund Hernes, Tinder-dama Cecilie Fjellhøy, oljeanalytiker Jarand Rystad, for å nevne noen.