ABI-Tromsdal tiltalt igjen

Foto: Jan Christian Grandre

Finansakrobat Christer Tromsdal, som nylig er dømt for aksjejuks, må svare for en ny og meget alvorlig tiltale om påvirkning av vitner i ABI-saken.

26.04.04 06:21

Ifølge tiltalen skal Tromsdal ved seks tilfeller ha utøvd ulovlig påvirkning av personer.

Tromsdals opptreden resulterte i at Økokrim grep inn og fikk ham varetektsfengslet mens rettsforhandlingene pågikk i Oslo tingrett i januar og februar i år.

Vitnepåvirkning
- Vi mener Tromsdals opptreden har vært egnet til vitnepåvirkning. Disse overtredelsene gjelder i hovedsak vitner i ABI-saken, sier politiadvokat Gunnar Holm Ringen i Økokrim til TV 2 Nettavisen.

I straffesaken etter Aker Brygge Invest-avsløringene slapp Tromsdal med betinget fengsel og bot på 30.000 kroner for å ha lurt småsparere opp i stry. Økokrim har anket straffeutmålingen.

10 års strafferamme
Blir Tromsdal dømt etter den nye tiltalen kan straffen bli langt strengere.

«Motarbeiding av rettsvesenet straffes med fengsel inntil 5 år. Er handlingen utført under særdeles skjerpende omstendigheter, kan fengsel inntil 10 år anvendes», heter det i paragraf 132a i straffeloven som Tromsdal er tiltalt etter.

Denne paragrafen ble tatt inn i loven så sent som sommeren 2000, og det foreligger kun en håndfull avgjørelser etter dette straffebudet.

- Så vidt jeg kjenner til er ingen tidligere tiltalt for så mange overtredelser av denne paragrafen, sier politiadvokat Gunnar Holm Ringen.

Nekter skyld
- Min klient tar tiltalen til etterretning, men erkjenner overhodet ingen straffskyld. Nå må vi bare forholde oss til tiltalen, og bekjempe den når saken kommer opp for retten, sier Tromsdals forsvarer, høyesterettsadvokat Jon Christophersen, til TV 2 Nettavisen.

- Det er relativt høy strafferamme her, men dette er intet ekstremt tilfelle overhodet, sier Christophersen.

Økokrim fikk grønt lys
Økokrim har fått grønt lys for å anken over utmålingen av straff i aksjejuks-saken i Borgarting lagmannsrett. Tromsdal har anket skyldspørsmålet, men lagmannsretten har ennå ikke avgjort om Tromsdals anke skal slippes igjennom.

Tromsdals eks-partner i Aker Brygge Invest (ABI), Terje Lien, ble også siktet for påvirkning av vitner i ABI-saken.

Økokrim har ennå ikke avgjort påtalespørsmålet for Terje Lien.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag