ABI-Tromsdal vedgår kløneri

Foto: Jan Christian Grandre

OSLO TINGHUS (TV 2 Nettavisen): ”Skal man begynne å bore i dette er det klart det ser klønete ut”.

14.01.04 15:51

ABI-tiltalte Christer Tromsdal ladet ord-mitraliøsen da han innledet sin forklaring om det mest alvorlige punktet i Økokrims tiltale mot ham, grovt underslag av 25 millioner kroner.

I teorien risikerer han seks års fengsel for underslagsanklagen.

Mens Tromsdal lar ordene flomme, er gjerningsbeskrivelsen under tiltalepunktet uvanlig knapt. Der heter det at Tromsdal og medtiltalte Terje Lien i løpet av tre år tok ut til sammen 25 millioner fra kontoen til Aker Brygge Invest AS, uten at selskapet fikk tilsvarende motytelse.

I Oslo tingrett viser Økokrim til endeløse tilfeller av underbalanse på ABIs mellomregningskonto, uten at dette har hindret de tiltalte i å foreta nye utbetalinger fra kontoer som allerede stod i minus - hvilket påtalemyndigheten mener man ikke er berettiget til.

- Jeg blir litt matt når jeg hører på dette. Økokrim snakker om et voldsomt høyt beløp, men det er ikke penger som har blitt borte. Vi kjøpte aksjer på kreditt og vi solgte aksjer på kreditt. Noen steder var vi ”short”, men vi har bestrebet oss på å få den beste regnskapsførselen, sa Tromsdal.

Han vedgikk imidlertid at ABI-regnskapet langt ifra var feilfritt.

- Skal man begynne å bore i dette er det klart det ser klønete ut, sa han.

Tromsdal avviser at man brukte av røde kontoer i vinnings hensikt eller at man forstod at dette kunne være brudd på loven.

- Hvis jeg først skulle gjort noe gærent, så ville jeg ikke gjort noe gærent 420 ganger, sa Tromsdal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag