Se og hør hele podcasten med Abid Raja her:

Få hadde trodd at Abid Raja skulle prege norsk samfunnsliv, inkludert ham selv, da han var en kasteball i det norske velferdssystemet som ung.

Barnevernet kastet ham på dør da han var 16 år. Da han kom hjem, var leiligheten låst og foreldrene var dratt på en mange måneders tur til Pakistan. Abid var plutselig blitt hjemløs.

Hjemløs og helt alene på gata

- Jeg var helt alene, på gata og det var desember, sier Raja til Stavrum & Eikeland.

Da han var nyfødt ble han forlatt i fire måneder av sine foreldre.

- I pasientjournalen min står det at jeg hadde vært alene i fire måneder og ikke hadde hatt besøk fra familie, sier Raja i podcasten.

Hør og se ham fortelle hele den sterke historien her hos Stavrum & Eikeland.

Mange av hans venner fra den tiden havnet på feil side av loven og ble rusmisbrukere. Ikke Raja, som klarte å stå imot de mange rus-fristelsene.

- Det er i Norge man lever den ekte amerikanske drømmen, sier Raja, som takker det norske systemet for alt.

Telefonen fra faren

Abid Raja forteller i podkasten om hvilken far han ønsker å være for sine barn. Og om forholdet til sin egen far. Den dagen han tiltrådte som kulturminister, fikk han en telefon fra faren. Den valgte han å ikke besvare.

- Det går an å reparere det som er ødelagt. Men for å reparere det, må man ta ansvar for det som er ødelagt. Det krever en aktiv handling, og da holder det ikke bare med gratulasjoner.

Hos Stavrum & Eikeland forteller Abid Raja alt; om oppveksten med konstant misbruk, både fysisk og psykisk av faren, om tiden som barnevernsbarn, om sitt handikapp som forårsaket konstant lidelse og smerte i over 20 år, om sitt forhold til faren, om norsk integreringspolitikk, om hvordan han klarte å overvinne den pakistanske kulturen og få sin Nadia.

Helle Thorning-Schmidt og Johan H. Andresen

Her kan du høre flere episoder av Stavrum & EikelandAcast eller Spotify eller Apple podcasts.

Gjester har vært tidligere statsminister i Danmark, Helle Thorning-Schmidt, statsminister Erna Solberg, Ap-leder Jonas Gahr Støre, NRKs Fredrik Solvang, influenser Linnea Myhre, friidrettspappa Gjert Ingebrigtsen, finanstopp Knut Brundtland, skipsreder Herbjørn Hansson, samt investorer som Jens Ulltveit-Moe, Jan Petter Sissener, Kristian Adolfsen, Johan H. Andresen og Reynir Indahl, for å nevne noen.