Gå til sidens hovedinnhold

Advarer mot aksjefond

Aksjekursene har gått i taket det siste året, men flere eksperter tror at trenden snart snur. Nå oppfordres du til å gå over fra bare aksjefond til andre fondstyper.

Sammen med oppgangen i aksjemarkedet, har avkastningen på alle typer fond også steget. Men nå er det slutt på de gode tidene.

Flere av aktørene i markedet tror ikke utviklingen fortsetter, og mener folk bør satse på andre typer fond enn aksjefond, skriver Aftenposten.

- Dette er absolutt riktig tid å gå inn i kombinasjonsfond. En trend vi ser er at flere fondssparere nå ønsker seg inn i tryggere fond enn aksjefond, fordi de har brent seg på denne fondstypen tidligere, sier Christian Klerck Nilssen, analysesjef for fondsrangeringsselskapet Morningstar i Norge til Aftenposten.

De beste kombinasjonsfondene, som investerer i både aksjer og obligasjoner, har de siste tre årene gitt større avkastning enn rene aksjefond.

Det er rekordsummer fondsselskapene nå forvalter. Siden børsen startet turen oppover i fjor vår, har forvaltningskapitalen i norske fond økt med over 30 prosent. Det vil si at det ligger nesten 150 milliarder kroner i fondsselskapenes hender.

Reklame

Gigantisk pute: Denne gir optimal sovestilling