Gå til sidens hovedinnhold

Advarer mot billigfly

Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH) advarer nå mot å kjøpe og betale flybilletter hos nystartede flyselskap før selskapet har alle papirer i orden.

Bakgrunnen for denne advarselen er den usikkerhet som selskapet JetsSky har medført, opplyser reiselivsseksjonen i HSH i en pressemelding.

Selskapet, som skal operere ut fra Billund i Danmark, har blant annet ruter fra Oslo. Virksomheten skulle vært på bena 1. februar i år, men nå har selskapet utsatt første flygning til 28. mars. Det skal allerede være solgt flere tusen billetter til JetsSkys ulike ruter.

- Å starte flyruter, enten med egne eller innleide fly, krever en solid finansieringsplattform. I Jetsky’s tilfelle savner vi opplysninger om finansieringen, og all den stund man avkrever kundene forskuddsbetaling ved billettbestilling, er det grunn til forsiktighet. Skulle selskapet gå konkurs, vil billetter kjøpt av selskapet være tapt og man kan ikke regne med å få tapet dekket av boet, sier Reisebransjedirektøren i HSH, Rolf Forsdahl i meldingen.

Den danske reisebransjeforeningen har også advart mot Jetsky.

- Våre danske kolleger vurderer risikoen rundt Jetsky på samme måte som vi gjør, sier Forsdahl, som understreker at alle ønsker konkurranse i luften og billige flybilletter.

Reklame

8 superkupp på kjøkkenutstyr