Gå til sidens hovedinnhold

Advarer mot boligmarkedet

Ole Jacob Sunde i Formuesforvaltning mener det er langt større risiko i dagens eiendomsmarked enn hva de fleste regner med.

Sunde mener det fokuseres for lite på risikobildet når det gjelder eiendomsinvesteringer. Styrelederen i rådgivningsselskapet Formuesforvaltning advarer mot hodeløse investeringer i eiendom.

- Dagens eiendomsmarkedet minner om it-boblen for fem år siden, sa Sunde p å et seminar i regi av DnB NOR, ifølge dn.no.

Sunde påpeker at det først er de siste årene avkastningen på eiendomsinvesteringer er større enn inflasjonen. Han trekker også frem den høye boligbyggingen, og mener tilbud og etterspørsel ikke vil rime i årene fremover med en lavere befolkningsvekst.

Han er spent på hvordan bankene vil håndtere hvis boligmarkedet faller. Både høyere renter og risikopremier er sannsynlige utfall.

Til tross for at Sunde mener varsellampene blinker, vil han likevel ikke fraråde alle å investere i eiendom. Har du kunnskap om markedet, enten i et geografisk område eller i et segment, er det en fordel.

Reklame

Best i test påskeegg 2021

Kommentarer til denne saken