Advarer mot «gratis» thailandstur

Forbrukerombudet advarer mot selskapet Helseinstituttet, som lokker med gratis thailandstur ved kjøp av slankeprodukter. Tidligere i sommer truet ombudet med forbudsvedtak.

25.08.04 12:52

På sine nettsider advarer Forbrukerombudet nok en gang folk mot å la seg lure av et selskap som kaller seg Helseinstituttet, og deres tilbud om gratis reise til Thailand.

Thailandstilbudet har gått ut til tusenvis av norske husstander i sommer, og både Forbrukerombudet og Forbrukerrådet har mottatt svært mange henvendelser fra forbrukere som lurer på om dette er et seriøst tilbud.

Men begge forbrukerinstansene mener tilbudet ikke er reelt, og advarer folk mot å sende penger til selskapet.

Lover gull og grønne skoger

Ifølge Forbrukerrådet lokker Helseinstituttet med at du har vunnet en tur til Thailand. Det eneste du må gjøre er å sende inn en bestilling på produkter, før reisedokumentene kommer i posten.

Problemet er imidlertid at du ikke er den eneste vinneren. Dessuten er det selvfølgelig ikke tilfelle at du har vunnet både reise og opphold, selv om brevet gir inntrykk av det. Flybilletten til Thailand må du selv betale, og sannsynligvis er det også noe muffens med oppholdet.

Kan få tvangsgebyr

- Denne metoden for å markedsføre slankemidler på postordre er ulovlig ifølge flere av bestemmelsene i markedsføringsloven, sier Forbrukerombud Bjørn Erik Thon i en melding på nettsiden.

Thon forteller at de ansvarlige bak Helseinstituttet må slutte å markedsføre produktene sine på denne måten innen fredag 27. august. Hvis ikke vil ombudet nedlegge forbudsvedtak mot markedsføringen, og fastsette et betydelig tvangsgebyr.

Tvangsgebyret må betales dersom bakmennene bak Helseinstituttet fortsetter å markedsføre sine produkter med gratis Thailandsturer.

Også tidligere i sommer gikk Forbrukerombudet ut med en advarsel mot slankeselskapet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.