Gå til sidens hovedinnhold

Advarer mot lotteri-svindel

Forbrukerombudet advarer nå mot svindlere som lokker med saftige lotteri-gevinster og lopper godtroende for flere hundre tusen kroner.

Blir du oppringt med beskjed om at du har vunnet i et spansk lotteri, bør du ikke glede deg for raskt. Flere har den siste tiden blitt utsatt for svindelforsøk, der løfter om gevinst ender med en saftig regning i stedet.

Svindlerne benytter seg av velkjente navn på spanske lotterier, som "El Gordo" og "El Mundo", og lokker med løfter om store gevinster.

Forbrukerne får den glade beskjed om at de har vunnet i et lotteri, men at gevinsten ikke kan tas ut før de har betalt en nærmere angitt sum innen en kort tidsfrist.

Først må du betale inn et "gebyr" på noen hundre euro fordi du ikke er spansk statsborgere. Etter hvert må du også betale inn "skatt" til den spanske stat. Flere personer skal ha betalt inn opptil hundre tusen kroner for å få ut "gevinsten".

Spanske myndigheter har arrestert enkelte av dem som står bak den ulovlige virksomheten, og advarer forbrukere mot å betale det etterspurte beløpet som tilsynelatende skal dekke skatter, transaksjonskostnader og lignende.

Økokrim har tidligere advart mot de spanske "lotteriene", og da særlig mot El Mundo Lotto Company som er en del av nettverket som sender ut ”Nigeria-brev”.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre