*Nettavisen* Økonomi.

Advarer mot mulig telefonsvindel

Et firma har de siste dagene ringt privatpersoner, og lokket med at de kan slette personopplysninger som ligger på internett. Forbrukerombudet advarer mot dette mulige svindelforsøket.

03.11.04 13:50

Flere forbrukere har de siste dagene fått nettopp slike telefoner fra en person som ikke identifiserer seg, og som sier han jobber for et firma som heter ISG. Det skal stå for Internet Security Group.

ISG lokker med at de vil slette personopplysninger om deg på internett, mot at du punger ut med rundt 300 kroner. Mannen som ringer ber om å få bekreftet at personopplysningene han har om deg er riktige. Dette er vanligvis et personnummer.

- Firmaer kan ikke ta betalt for å slette personopplysningene de har om deg, og det går heller ikke an for et firma å slette opplysninger noen andre har lagt ut om deg på internett. Dette kan være et rent svindelforsøk. Vær på vakt, og ta kontakt med Datatilsynet eller ditt lokale politikammer hvis du blir kontaktet av denne mannen eller andre som prøver å fralure deg personopplysningene dine, sier Forbrukerombud Bjørn Erik Thon i en melding onsdag.

Forbrukerombudet advarer mot å bekrefte opplysningene. Du må heller ikke oppgi annen informasjon, som for eksempel konto- eller kredittkortnummer.

- Ikke betal ikke de 300 kronene han ber om, advarer Thon.

Datatilsynets kontaktopplysninger finnes på www.datatilsynet.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.