*Nettavisen* Økonomi.

Advarer mot sexsalg-annonser på Facebook

SEXSALG: Disse annonsene for sexsalg ble lagt ut i en Facebook-gruppe tidligere denne uken.

SEXSALG: Disse annonsene for sexsalg ble lagt ut i en Facebook-gruppe tidligere denne uken. Foto: Skjermdump Facebook / Montasje: Nettavisen

I en gruppe for kjøp og salg på Facebook ble det nylig lagt ut annonser for sexsalg. Det får Facebook til å reagere.

26.08.20 07:24

- Vi tillater ikke innhold som oppfordrer til, eller som tilbyr seksuelle ytelser, slik som for eksempel erotisk massasje, sier Camilla Nordsted, kommunikasjonssjef for Facebook i Norden, til Nettavisen.

Les også: «Womanizer» gir damer orgasme på rekordfart, men sexolog advarer mot hyppig bruk

Når bredt ut

Facebook har de senere årene satset tungt på grupper for kjøp og salg av varer og tjenester som en del av plattformen sin. Disse er utfordrere til etablerte rubrikkannonsesider på nett, som Finn.no.

De største av disse når svært mange norske Facebook-brukere. For eksempel har siden «Oslo/Østlandet kjøp og salg» 57.000 medlemmer, mens «Kjøp, salg og bytte Akershus» har 95.000 medlemmer. Disse sidene har imidlertid også blitt misbrukt av personer som tilsynelatende tilbyr seksuelle tjenester, eller i det minste utgir seg for å gjøre dette - slik man ser i skjermbildene øverst i saken.

Slike innlegg blir etterhvert slettet av Facebook, men kan innen den tid ha nådd ut til flere tusen personer. Nå advarer Facebook mot slike poster.

Les også: Treningen som gjør underverker for sexlivet (+)

- Selv om vi har klare retningslinjer for hva vi tillater og ikke tillater på plattformene våre, hender det at personer legger ut innhold som bryter med retningslinjene våre, forteller hun.

Det oppfordres imidlertid til å rapportere slikt innhold.

- Hvis du kommer over innhold som du mener bryter med våre retningslinjer, oppfordrer vi alltid til å rapportere det til oss slik at vi kan undersøke det nærmere, sier hun.

- Skal føle seg trygge

Hun påpeker at de jobber kontinuerlig med å fjerne innhold som bryter med deres retningslinjer og regler.

- Det gjør vi for å sikre at plattformene våre både gir rom for at folk kan uttrykke seg, samtidig som det er viktig for oss at brukerne føler seg trygge og sikre, påpeker hun.

Les også: Over 40 prosent av kvinner i 20-årene har hatt uønsket sex

Nordsted har ikke besvart Nettavisens spørsmål om de to nevnte annonsene, som Nettavisen kom over, er spam/svindel eller reelle sexsalg-annonser.

- Uansett format tillater vi ikke innhold som oppfordrer til, eller tilbyr seksuelle tjenester, svarer Nordsted.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.