Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

AIG-ansatte gir tilbake bonuser

Foto: MICHAEL REYNOLDS (EPA)
Sist oppdatert:
15 ansatte i den amerikanske forsikringsgiganten har gitt etter for presset.

De 15 i AIG skal være blant dem som mottok de største bonusutbetalingene tidligere denne måneden, etter at amerikanske myndigheter hadde brukt milliarder på å redde selskapet fra konkurs.

Små summer?
Pengene de nå gir fra seg, utgjør til sammen over 30 millioner dollar, opplyser Andrew Cuomo, justisminister i delstaten New York.

- Til dem som har gitt pengene tilbake, vil jeg si følgende: Dere har gjort det rette. Dere har gjort det dette landet nå trenger og krever, uttalte Cuomo mandag.

Les også: Bonusskandalen vokser

I helgen hevdet riksadvokaten i delstaten Connecticut, Richard Blumenthal, at bonusene AIG har utbetalt til sine ansatte beløper seg til 50 millioner dollar mer enn tidligere rapportert - totalt 218 millioner dollar.

Raseri
AIG rapporterte i fjerde kvartal i fjor et underskudd på 61,7 milliarder dollar - nesten 390 milliarder kroner. Intet selskap har noen gang tidligere i USAs historie tapt så mye penger i løpet av tre måneder. Tallene ble blodrøde til tross for at amerikanske myndigheter har brukt 170 milliarder dollar på å holde forsikringsgiganten i live, melder AFP.

Les også: Rett til værs på Wall Street

Likevel mottok ledere i AIG til sammen 165 millioner dollar i bonuser i februar. Nyheten om utbetalingene har utløst raseri blant amerikanske politikere, og Representantenes hus har forsøkt å øke skattesatsen på denne typen bonuser til 90 prosent.

(NTB)

Spar penger med Nettavisen:
Minrente: Bytt bank og få bedre lånevilkår
Meglerguiden: Finn billigst og best boligmegler
Mittoppdrag: Få tilbud fra håndverkere

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!