- Vi har ingen tid å miste, sier Airnbnbs toppsjef Brian Chesky, som har annonsert et helt spesielt tiltak rettet mot en ventet flyktningsstrøm.

Nettgiganten har kunngjort at de vil tilby 20.000 afghanske flyktninger gratis bosted verden over. Chesky omtaler tiltaket som en respons på "en av de største humanitære krisene i vår tid".

Chesky kunngjorde strakstiltaket på Twitter:

- Etter hvert som flere titusener afghanske flyktninger skal etablere seg på ny rundt om i verden, vil det å finne et bosted være det første kapittelet i et nytt liv, sier Chesky til BBC.

Les også: Mener nytt betalingssystem på fergene blir gavepakke til utenlandske kriminelle

Chesky forteller at tilbudet gjelder umiddelbart og at selskapet jobber med ulike frivillige organisasjoner "på bakken", for å hjelpe til med de mest grunnleggende behovene i en etableringsfase og der hvor hjelpen trengs.

Nettselskapet sier at oppholdene vil bli finansiert av bidrag fra Airbnb og Chesky selv, samt bidragsytere til Airbnb.org Refugee Fund. Chesky oppfordrer Airbnb-verter til å ta kontakt med ham. Airnbnb-verter har i flere år blitt oppfordret til å donere opphold til folk i krisesituasjoner.

- Tilgjengelige bosteder er sterkt tiltrengt og helt avgjørende, sier David Miliband, leder i International Rescue Committee, til BBC.

Les også: Kina har over 300 ganger så høye CO2-utslipp som Norge: Nå skal de slippe ut mye mer