Gå til sidens hovedinnhold

Aker gir etter

Styret i Aker Solutions gir etter for kritikken og vil behandle den omstridte saken på generalforsamling.

Styret i Aker Solutions har akseptert at beslutningen om å ta opp et obligasjonslån på opp mot 2 milliarder kroner for å finansiere kjøpene av selskapene, skal behandles på selskapets generalforsamling. Aker ASA har selv tegnet seg for et lån for 1 milliard kroner i obligasjonslån til Aker Solutions.

Det er denne finansieringen som skal behandles i selskapets generalforsamling, melder NTB.

De gjennomførte kjøpene av selskaper fra Aker ASA blir ikke omfattet av denne generalforsamlingen. I denne redegjørelsen ble det også klart at en av Aker Solution ASAs store eiere, den svenske Wallenberg-familien, advarte mot å gjennomføre handelen uten å fremlegge salget og opprettelsen av obligasjonslånet for generalforsamlingen i Aker Solutions ASA.

Les: Wallenberg lurte Røkke

Den andre store eieren i Aker Solutions ASA, staten, ble informert om transaksjonene, men gjorde ingenting for å stoppe dem. Først etter at salget ble kjent, og aksjene stupte, reagerte Sylvia Brustad.

Les: Nådeløst mot Kjøll og departementet

Tirsdag ettermiddag forsvarte Aker ASA sin håndtering av salget av fem selskaper til en verdi av cirka 2 milliarder kroner til Aker Solutions AS. Det delvis statlige eide Aker Solutions overtok i tillegg investeringsforpliktelser som i følge Aker Solutions ASA er på 2 milliarder kroner.

Aker Solutions har forsvart håndteringen av saken, og ment at en generalforsamling har vært unødvendig fordi oppkjøpet ble gjort av Aker Solutions ASAs datterselskap Aker Solutions AS. Et argument som mange mener ikke holder mål fordi morselskapet Aker Solutions ASA, der staten er medeier, blir sterkt preget av kjøpene.

- Nå er jeg mest opptatt av å finne løsninger i denne saken og at den blir behandlet i generalforsamling. Det er kontakt mellom eierne, og vi jobber med en løsning, sa nærings- og handelsminister Sylvia Brustad (Ap) til NTB.

Nyheten om generalforsmaling onsdag kveld viser at det er dialog og fremgang i forholdet mellom regjeringen og Kjell Inge Røkkes Aker-system.

Reklame

Endelig på lager igjen: Ladekabelen som kutter strømmen selv

Kommentarer til denne saken