Nettavisen Økonomi oppdaterer saken.

I fjor sommer ble havvind og karbonfangst skilt ut fra oljeservicekonsernet Aker Solutions - og ble til børsnoterte Aker Offshore Wind og Aker Carbon Capture.

Aker Horizons er investeringsselskapet som forvalter de to grønne satsingene. Selskapet hadde sin første dag som børsnotert selskap 1. februar på Euronext Growth--markedsplassen til Oslo Børs, og kommuniserte at de planla å bli hovedlistet i løpet av tolv måneder.

Tirsdag skriver selskapet i en børsmelding at Aker Horizons allerede i inneværende kvartal vil bli flyttet over fra Euronext Growth til Oslo Børs.

Les mer: Røkke-aksjen alle ekspertene anbefaler: Her kan du mer enn doble pengene dine

Skal produsere grønn hydrogen i Chile

Investeringsselskapet har som mål å investere 100 milliarder kroner i grønn teknologi og generere 10 GW i fornybar kapasitet innen 2025.

I januar kjøpte Aker Horizons 75 prosent av irske Mainstream Renewable Power - et selskap som driver med vindkraft på land og til havs, samt solenergi. Aker Horizons kjøpte også vannkraft-selskapet Rainpower.

- Det høye aktivitetsnivået fortsetter i alle porteføljeselskapene våre, og det dukker jevnlig opp nye forretningsmuligheter, som for eksempel samarbeidet mellom Mainstream og Aker Clean Hydrogen om å produsere grønn hydrogen i Chile, sier administrerende direktør Kristian Røkke i en børsmelding.

Celina Midelfart er blant investorene som har gått tungt inn i Aker Horizons.

Les mer: Ny Røkke-rekord: Nå suser aksjen opp på Oslo Børs

Hentet milliarder

I en oppdatering tirsdag skriver Aker Horizons at verdien av selskapene i porteføljen var på 15,9 milliarder kroner da første kvartal ble avsluttet. Verdien økte med 3,1 milliarder kroner da Aker Horizons gikk på Euronext Growth i februar.

Etter at Aker Horizons i januar kjøpte opp majoriteten av Mainstream, hentet selskapet 4,6 milliarder kroner i en rettet emisjon og utstedte konvertible obligasjoner verdt 1,5 milliarder kroner. Ikke lenge etterpå, i februar, utstedte Aker Horizons nye grønne obligasjoner verdt 2,5 milliarder kroner med utløp i august 2025.

Tirsdag morgen skriver Aker Horizons at de vil øke den rullerende kredittfasiliteten fra 170 millioner euro til 400 millioner euro - eller rundt fire milliarder kroner. Fotalt åtte europeiske banker står for finansieringen, og avtalen inneholder en opsjon på en økning verdt fem milliarder kroner.

- Vi er fornøyde med å øke den rullerende kredittfasiliteten og utvide vårt banksyndikat med nye finansieringspartnere. Disse forpliktelsene understøtter ny vekst og Aker Horizons langsiktige strategi om positive investeringer for planeten, sier Kristian Røkke i en melding.

Les også: Kristian Røkke leder Akers nye milliardsatsing: – Helt fantastisk å bli en del av