*Nettavisen* Økonomi.

Aker Kværner-kursen ble 130 kroner

Aker Kværner-kursen endte dermed helt i bunnen av kursintervallet på 130-155 kroner som var satt for emisjonen. Selskapet hentet inn 2,1 milliarder kroner i emisjonen. Det nye Aker Kværner har sin første dag på børs i dag.

02.04.04 09:26

Det kommer ikke som noen overraskelse. Aker Kværner sendte igår ut en børsmelding, før børsen åpnet, der selskapet presiserte at emisjonen på det tidspunkt var fulltegnet i nedre del av det oppgitte prisintervall, og at selskapet forventet at endelig pris ville være i nedre del av intervallet 130-155 kroner per aksje.

Etter motstridende meldinger om kursen i henholdsvis Dagens Næringsliv og Finansavisen igår morges, følte selskapet seg nødt til å foreta en presisering. Finansavisen skrev at kursen ville ende i nedre del av intervallet, mens Dagens Næringsliv skrev, basert på sine kilder, at kursen ville ende i toppen av kursintervallet, muligens så høyt som 155 kroner.

Aker Kværner skriver i en børsmelding fredag at selskapet har gjennomført en vellykket aksjeemisjon på 2,1 milliarder kroner. Kursen i emisjonen priser selskapet til 7,2 milliarder kroner.

- Vi er svært tilfredse med responsen i aksjemarkedet. Emisjonen ble dobbelt overtegnet, sier Inge K. Hansen, konsernsjef i Aker Kværner ASA som er morselskapet i det nye konsernet i meldingen.

- Jeg er spesielt fornøyd med at vi har fått tillit fra mange fremstående investorer internasjonalt såvel som i Norge. Med sine investeringer har de vist sin anerkjennelse for konsernets systematiske forbedringsarbeide og de helt fundamentale kvaliteter og det betydelige potensiale som jeg vet vårt konsern representerer, sier Hansen videre.

Emisjonen og børsnotering er de siste av en serie transaksjoner som har ledet fram til etableringen av det nye Aker Kværner-konsernet. I løpet av de foregående uker har konsernet hentet inn 260 millioner euro i det internasjonale obligasjonsmarkedet og det er inngått låneavtaler med banker på til sammen 150 millioner euro, ifølge meldingen.

- Aker Kværner har inngått avtaler med garantiutstedere som reflekterer den nye konsernstrukturen, og som erstatter tidligere morselskapsgarantier fra Kværner ASA. I tillegg er det som et ledd i refinansieringen av Kværner-konsernet for øvrig, inngått avtale om å overføre om lag fire milliarder kroner ansvarlig gjeld med forfall i 2011 fra Kværner ASA til Aker Kværner ASA, heter det i børsmeldingen.

- Med dette finansielle rammeverket på plass, kan vi nå konsentrere oss om å videreutvikle våre virksomheter, og ytterligere styrke våre kunderelasjoner. Aker Kværner er ledende i verden i en rekke nisjemarkeder. Vi vil utvikle disse posisjonene videre, og samtidig utvide vår virksomhet i andre kjernemarkeder, sier Hansen.

Annonsebilag