Gå til sidens hovedinnhold

Aker Kværner nest verst i Europa

Børsintroduksjonen av Aker Kværner er den nest verste i Europa så langt i år sett med aksjonærenes øyne, viser en ny undersøkelse.

Blant de store selskapene som har debutert på Europa-børsene i 2004, er det kun et britisk forlagshus som har opplevd et større kursfall enn Aker Kværner, skriver Financial Times ifølge dn.no.

Blant nykommerne på Oslo Børs, er det bare bredbåndsselskapet Catch og programvareselskapet Opera som kan matche Aker Kværners verdifall på 12 prosent siden den første kursnoteringen 2. april.

Ifølge Financial Times handles hele 40 prosent av årets børsferskinger nå til under introduksjonsprisen. Da TV 2 Nettavisen sjekket pulsen på nykommerne ved Oslo Børs sist uke, hadde sju av ni falt i verdi siden børsdebuten.

I den europeiske undersøkelsen, som er signert Dealogics, kommer det britiske forlagshuset Centaur Holdings aller dårligst ut med et verdifall på over 20 prosent.

Både i Oslo og ellers i Europa har selskapene stått i kø for å få kloa i friske penger. Den store etterspørselen har ført til at mange har fått en kjøligere mottakelse enn de hadde ventet, til tross for at den generelle stemningen i aksjemarkedet har vært god.

De siste ukene har markedet strammet seg ytterligere til.

- Noteringer tidligere i år ble introdusert da markedet var bedre. Noen av dem har gått med i dragsuget, sier John St. John, som leder den globale aksjehandelen i Dresdner Kleinwort Wasserstein.

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene