Gå til sidens hovedinnhold

Aker Kværner bremset nedturen

Kjell Inge Røkke kunne glede seg over en kraftig børsopptur for Aker Kværner mandag. Aksjen sørget for å dempe nedturen på en ellers sur børs.

Oslo Børs fortsatte nedgangen fra fredag, og åpnet uka med en nedgang på 0,33 prosent til 185,04 poeng.

Oljeprisen har falt litt tilbake etter meldinger om varmere vær i det nordøstlige USA, dette bidro til at det var hovedsaklig energi-relaterte aksjer som tynget Oslo Børs i dag.

Nedgangen i Oslo parres av tilsvarende fall på de ledende Europa-børsene.

Aker Kværner var blant de få tunge aksjene som bidro til å bremse fallet mandag. Aksjen stiger endte opp 3,85 prosent til 134,75 kroner.

Oppgangen kommer som ventet etter at Aker Kværner-ledelsen søndag kunne kunngjøre at det var nådd fram til et forlik i Equatorial-saken.

Forliket innebærer at Kværner skal betale det det australske selskapet 101 millioner dollar, eller om lag 700 millioner norske kroner. Forsikringsselskapet vil imidlertid dekke 75 millioner dollar av forliksbeløpet, slik at regningen for Aker Kværner ender på 175 millioner kroner. Dette er mindre enn hva som tidligere var fryktet.

Kontraktsmeldinger fører til at Smedvig har en god børsdag. Aksjen steg med 3,64 prosent. Tandberg og Tandberg Data er også opp, det samme gjelder for Telenor som steg med hele 2,5 prosent og Storebrand, som endte opp 1,3 prosent.

Men det ble altså fortsatt nedgang som preget børsukens første dag. Blant de tunge selskapene trekker Statoil ned, med et fall på 1,5 prosent. Også Hydro trekker ned, om enn i mer begrenset omfang.

Blant andre aksjer som tynget var Ementor som har blitt droppet fra Terras anbefalte portefølje, markedet sendte dermed aksjen ned 2,2 prosent.

Orkla og DnB falt også med mellom 1 og 2 prosent,

Andre aksjer som faller kraftig mandag inkluderer Birdstep, Raufoss og Elkem.

Det ble i dag omsatt aksjer og grunnfondsbevis for nesten 2,5 milliarder kroner. Størst omsetning var det i Telenor, Norsk Hydro og Statoil.

Følg utviklingen på børsene her.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping