*Nettavisen* Økonomi.

Aksjehandel på nett tar av

Vi har doblet kjøp av aksjer over internett, og nå er storfiskene også med på leken.

07.01.04 10:01

Stadig flere av oss kjøper aksjer på nett. Gjennom de profesjonelle nettmeglerne ble det utført nesten 40 prosent flere slike aksjehandler på nett i desember i 2003 i forhold til året før, skriver Aftenposten.

Vi kjøpte aksjer for nesten dobbelt så mye i desember i år som i samme periode i 2002. Det ble omsatt aksjer på nett for drøyt 4,6 milliarder kroner, mens det totalt for hele 2003 ble det handlet aksjer for 43 milliarder kroner.

Det er de fire store nettmeglerne Nordnet, NetFonds, Stocknet og Skandiabanken som er mest populære. Til sammen 23 prosent av alle aksjetransaksjonene skjer gjennom disse meglerne.

Tidligere har det vært småsparerne som drev nettkjøp av aksjer, men nå er det også større fisk som handler aksjer på internett.

- Vi ser helt klart at det ikke bare blir flere kunder på nett, men også at en stadig økende andel av dem er storhandlere, sier Lars Thorstensen, salgs- og markedssjef i Nordnet Norge, til Aftenposten.

Opticom var den mest populære aksjen blant netthandlerne i desember. Ementor, Jinhui Shipping, CanCargo, Fjord Seafood og Telenor fulgte på de neste plassene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag