Gå til sidens hovedinnhold

Alfie Haaland med kjempeår - overskudd på 40 millioner kroner

Agent og investor Haaland økte inntektene betraktelig.

Alfie Haaland var kjent som en hardhaus på fotballbanen gjennom en karriere i Nottingham Forest, Leeds United og Manchester City. Haaland la fotballskoene på hylla i 2003, og i senere tid har 48-åringen vært mest kjent som fenomenet Erling Braut Haalands far og nærmeste støttespiller.

Hans investeringsselskap Tyrannus og datterselskapet Sapiens har ikke vært preget av stor aktivitet før fjoråret.

2020 ble imidlertid året da Braut Haaland fikk Fotball-Europa til å måpe med storspill i Borussia Dortmund, mens Haaland senior kunne notere seg for et konsernoverskudd på 40,5 millioner kroner.

Det er en kjempeøkning på over 38 millioner kroner fra Tyrannus' resultat før skatt på 2,3 millioner i 2019.

Jærbuen tar et utbytte på to millioner kroner og overfører de resterende midlene til egenkapital.

Les mer: Torbjørn Skei er kongen av Coop: – Skjønner ikke hvordan man kan kalle det et demokrati

Salgsinntekter på 54 millioner

Som Nettavisen Økonomi har skrevet tidligere, er Haaland aktiv på aksjemarkedet - og lastet i første kvartal opp aksjer i Fredriksen-dominerte Archer.

I 2020 hadde Haalands Tyrannus spredte investeringer i en rekke DNB-fond innen bank, teknologi, fornybar og helse som ved utgangen av fjoråret var verdt 32 millioner kroner. Den største posten var på 6,9 millioner kroner i DNB Private Banking Premium 80A.

Fondsandelene som Haaland kjøpte for 28,2 millioner kroner hadde per 31. desember økt til 32 millioner kroner.

Tyrannus' egenkapital er på 38,8 millioner kroner, etter å ha tatt opp et kortsiktig lån fra Sapiens. Den kortsiktige gjelden til konsernet er på 52,8 millioner kroner.

De største inntektene kommer fra salgsinntektene til investeringsselskapet Sapiens, som var på 54 millioner kroner i fjor. Det er et kjempehopp fra inntektene på 2,8 millioner i 2019. Inntektene kommer fra Haalands virke som fotballagent.

Datterselskapet endte på et resultat før skatt på 38,8 millioner kroner, som i sin helhet ble overført som konsernbidrag til Tyrannus.

Les mer: Gründerselskapet Greencap Solutions vil revolusjonere verden med grønn CO2-teknologi

Kjøpte privatfly

Nylig kom det fram at Alfie Haaland og sønnen Erling Braut Haaland investerte i et privatfly av typen Piper Aircraft, modell M600. E24 var først til å melde om anskaffelsen, som far og sønn Haaland eier sammen med to større entreprenører. Flyet koster cirka 25 millioner kroner, og har plass til seks personer.

Erling Braut Haalands investeringsselskap EBH Promotions gjorde det også bra i fjor, og økte egenandelen fra 1,5 millioner i 2019 til 5,6 millioner i 2020. Resutat før skatt endte på 4,5 millioner kroner. Også Braut Haaland har det aller meste av sine investeringer på i underkant av 30 millioner kroner i DNB-fond.

Les også: Joakim (32) solgte rekkehuset og tok inn på spektakulær hotellsuite permanent: – Helt surrealistisk

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk