*Nettavisen* Økonomi.

Alfred Berg nekter å endre analyse

Alfred Berg firer ikke en tomme overfor det australske gruveselskapet Equatorial Mining som vil ha endret meglerhusets analyse.

20.01.04 11:14

- Vi tillater ikke noen å kreve noe eller bestemme noe her. Vi ser ingen problemer med analysen, sier Alfred Berg-sjef Blanca Løvic til TV 2 Nettavisen.

I begynnelsen av januar sendte Equatorial Mining et brev til Alfred Berg der de krever at meglerhuset offentlig korrigerer innholdet i en analyse. Australierne mener Alfred Berg lot seg presse av Aker Kværner til å endre innholdet i analysen, som første gang ble publisert 11. november i fjor.

Milliardstrid

Equatorial Mining ligger for tiden i en milliardstrid med Aker Kværner etter et mislykket gruveprosjekt i USA. Aker Kværner er dømt til å betale Equatorial vel én milliard i erstatning. Partene forhandler nå i New York om et forlik.

Opprinnelig skal Alfred Berg-analytikeren Kjell Erik Eilertsen ha konkludert med at det var 25 prosent sjanse for at Aker Kværner måtte betale erstatningssummen. Fjorten dager senere kom en ny analyse der konklusjonen skal ha vært at Aker Kværner neppe måtte betale noe.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.