Gå til sidens hovedinnhold

404 - File Not Found

[]

Alle LO-toppene tjener over én million

Frifagbevegelse: LO-leder Hans Christian Gabrielsen får 10.000 kroner mindre enn sekretærene.

Onsdag melder nettstedet Frifagbevegelse at samtlige i LO-ledelsen nå tjener over én million kroner i året. Lederlønningene blir fastsatt av et kompensasjonsutvalg, bestående av medlemmer fra LO-sekretariatet.

Tidligere har utvalget bestemt at tallene fra TBU - teknisk beregningsutvalg - skal regulere lønnen til ledelsen. Skulle man fulgt vanlig praksis, ville LO-ledelsen fått en lønnsvekst på 2,8 prosent, basert på gjennomsnittet av de store tariffområdene fra 2017 til 2018.

Les mer: Fagforbundet med gavedryss til de rødgrønne

Men i år har kompensasjonsutvalget valgt å fordele 2,8 prosent av lønnsmassen som et kronetillegg. Ettersom prosenttillegg over tid ville føre til økte lønnsforskjeller i ledelsen, valgte utvalget å gjøre det på en annen måte i år.

- Denne gangen syns vi det var riktig å justere dette ved å gi noe mer til LOs førstesekretær og LO-sekretærene. Det er jo blant annet slike vurderinger et kompensasjonsutvalg skal gjøre, sier forbundsleder i Handel og Kontor, Trine Lise Sundnes, til Frifagbevegelse.

Endringene gjør at LO-leder Hans-Christian Gabrielsen får 25.000 kroner i lønnstillegg, noe som er 10.000 mindre enn LO-sekretærene.

Les mer: LO-sjefen om millionstøtte til Ap: - Vanlige folk har ikke millioner

Reklame

Oppdateres daglig: 10 kupp du gjør i dag

Kommentarer til denne saken