*Nettavisen* Økonomi.

Alle vil ha PGS

Denne uken blir det rift om PGS-aksjene. Både Terra Securities og DnB NOR Markets har selskapet på sin anbefalings-liste. Sjekk aksjetipsene her.

Både Terra og DnB NOR gjør små endringer, og tar inn henholdsvis ett og to selskaper i sine porteføljer.

DnB NOR: Inn med PGS, ut med Orkla

Sist uke steg DnB NORs portefølje med 0,8 prosent. Hovedindeksen på Oslo Børs steg til sammenlikning med 0,1 prosent. Denne uken tar meglerhuset inn seismikkselskapet PGS og rederiet Stolt-Nielsen, mens Eltek, Orkla og Stolt Offshore må gå.

Hovedårsaken til at PGS får være med, er at seismikkollega TGS-Nopec har oppgradert veiledning for endelig omsetning i fjor. Dette tyder på et godt marked, noe som også vil komme PGS til gode. Salget av flerbruksseismikk forventes å være sterkt i fjerde kvartal.

Også Stolt-Nielsen blir tatt inn, på grunn av et ventet fortsatt godt marked i 2005. Selskapet rendyrker virksomheten sin, ved å dekonsolidere Seafarm og selge Stolt Offshore. I tillegg fornyes kjemikaliefraktkontraktene markert opp.

Eltek tas ut av porteføljen på grunn av en oppgang for teknologisektoren. Meglerhuset er usikre på hvor lenge sektoren vil stige, selv om den har gått vesentlig bedre enn i USA den siste måneden. Stolt Offshore går ut etter meldingen fra Stolt-Nielsen om at de selger seg ut av selskapet.

De øvrige selskapene i DnB NOR-porteføljen er Aker, Fjord Seafood, Norske Skog, RCCL og TGS-Nopec.

Terra: Gir Telenor fyken

Terra Securities' portefølje steg i forrige uke med 2,1 prosent, mot hovedindeksens 0,1 prosent. Telenor og Prosaf dro mest, med oppganger på henholdsvis 5,9 og 4,3 prosent.

Denne uken tar Terra ut Telenor, til tross for pangveksten forrige uke. Meglerhuset velger i likhet med DnB NOR å satse på seismikkselskapet PGS.

Terra skriver i sin ukesrapport at PGS har vært gjennom en vellykket snuoperasjon det siste året, og at de nå skal fokusere for fullt på drift av selskapet. Den høye oljeprisen og betydelig økning i oljeselskapenes leteinvesteringer, ligger det an til å bli et sterk seismikkmarked også i år.

I tillegg ligger salget av oljeselskapet Pertra som en mulig positiv nyhet i bakgrunnen.

Terra mener PGS prises lavere enn sine konkurrenter.

De øvrige selskapene i meglerhusets portefølje er Prosafe, PSI Group, Statoil, Stolt-Nielsen og Siem Offshore.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.