*Nettavisen* Økonomi.

Aller kjøper ITavisen

Foto: Allergruppen

Norsk Aller kjøper ITavisen, Norges største it-nettsted. Kjøpet innebærer at alle de største norske nettavisene nå er eid av store mediehus

Kjøpet er en del av Norsk Allers satsing på nytteorienterte nettsteder hvor ITavisen vil inngå sammen med Digi, DinSide, iMarkedet og Propaganda, ifølge en pressemelding.

Disse nettstedene ble kjøpt opp i fjor sommer.

- ITavisen.no lager et spennende redaksjonelt produkt og har lojale brukere som bare er blitt mer og mer attraktive. De stod definitivt øverst på vår ønskeliste og vi vet også at mange andre mediehus har ønsket å kjøpe dem. Dette er derfor en hyggelig dag for Aller Internett, sier adm. direktør Bernhard Steen.

Itavisen.no har rundt 550.000 månedlige brukere.

- ITavisen har lenge vært en redaksjonell suksess, nå er den også blitt det økonomisk. Samtidig vet vi at en rekke av de største nettavisene satser store ressurser på dette segmentet, konkurransen vil derfor bli tøffere. Jeg føler meg trygg på at Norsk Aller er en eier som vil bidra til at ITavisens fremgang vil fortsette, sier daglig leder Arve Angell Stølann i Inmed, selskapet som selger nettstedet.

I forbindelse med kjøpet av IT Media overtar Norsk Aller også publikasjonene ITavisen Business og ITavisen.biz.

Allergruppen er at av Nordens ledende mediekonsern med en samlet omsetning på 3,3 milliarder kroner. Kjernevirksomheten er utgivelse av blader og magasiner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.