Se hele podcasten Stavrum & Eikeland her:

Er du glad i risikosport, er kryptovaluta tingen for deg. Et mer volatilt marked skal du lete lenge etter. Mens de tradisjonelle finansmarkedene opplever et krakk hvert femte til tiende år, så er det ikke uvanlig at kryptovalutaene krakker flere ganger i året. Men de reiser seg alltid.

- Mange ser ekstrem scenarioer, sier Vetle Lunde hos Stavrum & Eikeland.

Lunde er en av Norges fremste eksperter på kryptovaluta. Som analytiker i analyseselskapet Arcane Crypto, har han helt siden 2017 spådd utviklingen av bitcoin, samt noen andre kryptovalutaer.

- At det skal høyere over tid, er det ingen tvil om, sier Lunde.

Like rik som Røkke

Bitcoin, som er selve NAVet i kryptoverdenen, nådde ekstreme høyder i november i fjor hvor den toppet på nærmere 69.000 dollar. I skrivende stund har den falt tilbake til under 37.000 dollar, men fortsatt er den skyhøyt priset over hvor den lå i mars 2020, på 5.000 dollar. Går vi tilbake til mai 2010, som tross alt ikke er alt for lenge siden, kostet en bitcoin 0,01 dollar. Så kjøpte du bitcoin for 1.000 dollar den gangen, så ville du hatt en formue i dag på 3,7 milliarder dollar, nesten like mye som Kjell Inge Røkke!

Kryptovaluta har blitt milliardindustri i Norge og på verdensbasis er det større en Oljefondet. Hos Stavrum & Eikeland Norges gir Lunde oss et innblikk i kryptoverdenen, hvilke fallgruver man må se opp for, alle de tingene som påvirker verdien på krypto og ikke minst, hvorfor bitcoin har kommet for å bli.

Flere episoder

Her kan du høre flere episoder av Stavrum & EikelandNettavisen-podkast eller Spotify eller Apple podcasts.

Gjester har vært tidligere statsminister i Danmark, Helle Thorning-Schmidt, tidligere statsminister Erna Solberg (H), Ap-leder og nåværende statsminister Jonas Gahr Støre, NRKs Fredrik Solvang, influenser Linnea Myhre, friidrettspappa Gjert Ingebrigtsen, finanstopp Knut Brundtland, skipsreder Herbjørn Hansson, samt investorer som Jens Ulltveit-Moe, Jan Petter Sissener, Kristian Adolfsen, Johan H. Andresen og Reynir Indahl, for å nevne noen.